De viering van 5 jaar Het Droombankje
De viering van 5 jaar Het Droombankje

Het Droombankje viert vijfjarig bestaan

Algemeen

ARNHEM - Het Arnhemse Het Droombankje gevestigd aan de Boulevard Heuvelink bestaat 5 jaar. Een initiatief van Angelique van den Berg en Anouk van Gellicum. Lain Barbier, de getalenteerde Arnhemse deelnemer aan Voice Senior 2018, heeft hen in het begin ondersteund. Het Droombankje biedt mensen die geen dak boven hun hoofd hebben of zichzelf (tijdelijk) niet kunnen redden een onderdak.  

Door Jan Verniers 

Het is een bijzonder hulpaanbod in een veilige woonvorm voor een ieder die het (tijdelijk) thuis of in de maatschappij alleen niet redt. Er is dag en nacht begeleiding en hulp: van de aanschaf van spullen tot de gang naar een arts. De doelgroep is divers: bijvoorbeeld mensen die grotendeels blind zijn of een niet aangeboren hersenletsel hebben. Ook mensen die uit Klimmendaal of Rijnstate zijn ontslagen maar nog niet zelf thuis kunnen zijn, kunnen worden opgevangen.

Het eerste lustrum van Droombankje is afgelopen weekend feestelijk gevierd met een hapje en een drankje in de grote achtertuin. Met veel gasten en muziek van Lain.

Sinds juli vorig jaar hoort Droombankje officieel bij de keten voor maatschappelijke opvang in Arnhem en wordt het naast Angelique gerund door een team van professionele medewerkers en vrijwilligers. De bewoners verblijven er deels vast en anderen op tijdelijke basis.

Angelique was vanwege haar activiteiten voor Het Droombankje één van de genomineerden voor de Ab Harrewijn prijs welke in het leven is geroepen voor initiatieven met een hart. Ze behoorde tot de vijf overgebleven genomineerden en won 1500 euro.

Afbeelding
Taartjes bij het vijfjarig bestaan van Het Droombankje.
Een gezellige drukte.
Lain Barbier zorgt voor muziek.
Het door bewoners ontworpen symbolisch houten droombankje als geschenk.
Angelique van den Berg (rechts) neemt een bos bloemen in ontvangst.