De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft zaterdag 14 mei officieel het clubhuis van hockeyclub HCM Arnhem aan de Drielsedijk in Arnhem geopend.
De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft zaterdag 14 mei officieel het clubhuis van hockeyclub HCM Arnhem aan de Drielsedijk in Arnhem geopend. Foto: Hockeyclub HCM Arnhem

Opening nieuw clubhuis Hockeyclub HCM Arnhem

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft zaterdag 14 mei officieel het clubhuis van hockeyclub HCM Arnhem aan de Drielsedijk in Arnhem geopend. Nog t/m zondag 15 mei vinden er allerlei festiviteiten plaats. Het is ook een ‘gewoon’ competitieweekend. 

Een nieuw gebouw was hard nodig, aangezien het oude clubhuis bijna letterlijk uit elkaar viel en niet meer passend was voor de ruim 900 leden van de hockeyvereniging. Met de inzet van vrijwilligers en partners is er eind 2019 een nieuw clubhuis gerealiseerd. Door de Covid-19 pandemie is het clubhuis echter nooit officieel geopend. Sinds het voorjaar is het weer volledig te benutten en is nu officieel geopend.

“De afgelopen twee corona-jaren stonden in het teken van aanpassen, waarbij alles op alles werd gezet om het sporten voor leden mogelijk te maken. Daarnaast is er energie gestoken in het behouden van leden. Vooral door in de corona-periode zoveel mogelijk binding te houden en alternatieven te bieden”, aldus de club. 

Roering op de club

De opening symboliseert voor HCM Arnhem een hernieuwde start, met een plek waar de verenigingsleden met elkaar kunnen sporten, samenzijn en laten zien waar de vereniging goed in is: een bloeiende vereniging, met betrokken leden, waar iedereen welkom is. 

Door het aanbieden van flexibele vormen van lidmaatschappen, zoals trim-, duo-lidmaatschap en hockey 7 competitie, worden ook (potentiële) leden die geen tijd hebben om ieder weekend te spelen, in staat gesteld te hockeyen. De komende tijd staat in het teken van verbinding, met leden, oud-leden en met nieuwe leden uit de diverse Arnhemse wijken en directe omgeving. 

Meer informatie via Alwin Nieuwenstein, voorzitter HCM Arnhem, voorzitter@hcmarnhem.nl tel. 06 - 43 98 6214.