Sector in actie om extra vrachtwagenchauffeurs te werven

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - De sector transport en logistiek in de regio Arnhem kampt met een tekort aan personeel. Voor werkgevers is het lastig om vacatures direct te vervullen. De sector organiseert met het project  ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl in de regio ‘Instapdagen’ die een kijkje geven in de wereld van transport en logistiek. Dinsdag 24 mei is er een instapdag met banenmarkt in het Gelredome in Arnhem. Onder leiding van Tom Coronel en vlogger en vrachtwagenchauffeur Martijn Kuipers. Inloop 18.15 uur - eindtijd 22.30 uur. 

Tijdens de avond krijg je letterlijk een kijkje in de wereld van transport en logistiek. Zo kun je meerijden op de vrachtauto, praten met een zij-instromer die voor deze wereld heeft gekozen en in gesprek gaan of het iets voor je is. Ook kun je direct kennis maken met werkgevers uit de regio Arnhem die op dit moment op zoek zijn naar chauffeurs.

Op de banenmarkt zijn onder andere deze werkgevers aanwezig: Rabelink Logistics, AB Texel, Randstad, 24/7 Chauffeursdiensten, Melis Logistics, Visser Duiven, Suez/Prezero, Bos Dynamics, Van Veldhuizen Logistiek, Thomassen Transport, Cornelissen Groep, HSF Logistics/DFDS, H&S Group, Havi Logistics en Tielbeke.

Subsidie

Mensen die er klaar voor zijn om vrachtwagenchauffeur te worden, krijgen de kans om in te stappen met een flinke lesgeldsubsidie én een baangarantie. Om de drempel van het lesgeld te verlagen is er een flinke vergoeding beschikbaar waarbij je maximaal 15% van het lesgeld voor de opleiding Chauffeur beroepsgoederenvervoer zelf moet betalen. Dit zijn bijvoorbeeld ook rijlessen voor het behalen van je C(E) rijbewijs. 

Baangarantie

En door het aanbieden van een baangarantie bij een toekomstige werkgever wil de sector de keuze nog verder vergemakkelijken. Na je opleiding ga je dan direct aan de slag.

Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor de bijeenkomst: www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.