Opening beachvolleybal seizoen Arnhem op Valkenhuizen

ARNHEM - Beachvolleybal is een alsmaar groeiende zomersport, in heel Nederland en zeker ook in Arnhem.  Arnhem heeft geen strand, maar wel voldoende zand. Op sportpark Valkenhuizen is ruimte voor 8 beachvolleybalvelden. Op zondag 22 mei starten we ons nieuwe seizoen met een toernooidag, we starten om 11 uur en het zal rond 16uur eindigen. 

Tijdens dit openingstoernooi wordt er gespeeld volgens het King of the Court concept, dit betekent dat er wordt gespeeld met vijf teams die samen spelen op één veld. Alleen het team aan de zogenaamde “King” kant kan scoren en het is aan de andere teams om om de beurt proberen de koning van de troon te stoten door een rally te winnen, als dat lukt dan zijn zij de nieuwe koning en mogen proberen punten te scoren. Er wordt gespeeld op tijd en wie na de speeltijd de meeste punten heeft op het veld promoveert, de verliezer komt om een lager veld. Zodoende zal iedereen snel op het eigen niveau spelen. Voor de rest zijn de gewone beachvolleybal regels van toepassing (met uitzondering van foute service). Dit jaar is het niet alleen mogelijk om twee tegen twee te spelen maar is het ook mogelijk om in te schrijven voor een drie tegen drie versie. Zodoende kan iedereen meedoen, ook zonder ervaring met beachvolleybal. 

Het openingstoernooi is de start voor een zomer vol beachvolleybal plezier op de Arnhemse velden. De velden zijn de hele zomer beschikbaar voor leden en via het reserveringsysteem op www.abeach.nl schrijf jij je gemakkelijk in voor zowel het toernooi als vrij spelen en verzeker je jezelf van een plekje op een van de velden.