Afbeelding
Foto:

Samen wandelen voor gezonde toekomst

Start Nationale Diabetes Challenge in Arnhem

ARNHEM - In de gemeente Arnhem kan men vanaf begin mei meedoen met de Nationale Diabetes Challenge. De deelnemers wandelen wekelijks in een groepje onder deskundige begeleiding. Deelname is gratis. "Wilt u werken aan uw gezondheid of conditie? U bent van harte uitgenodigd om mee te lopen. Ook als u geen diabetes heeft", aldus de organisatie. 

In Arnhem wordt de Nationale Diabetes Challenge 2022 georganiseerd in de wijken Geitenkamp, Presikhaaf, Malburgen, De Laar/Elden en Rijkerswoerd/Kronenburg/Vredenburg. 

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. "Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor ieders gezondheid en daarnaast nog gezellig. Tijdens het wandelen worden thema’s besproken zoals voeding, ontspanning en slaap. Samen werken we zo aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering." 

De groepen in Arnhem worden begeleid door verschillende zorgverleners, buurtsportcoaches van Sportbedrijf Arnhem en fitnessinstructeurs van Formupgrade en Physique.

Eigen niveau 

Bij de Nationale Diabetes Challenge loopt u gezellig in een groep met andere beginnende wandelaars. "Iedereen heeft zijn of haar eigen doel. Er wordt rekening gehouden met ieders wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen." 
De Nationale Diabetes Challenge wordt feestelijke afgesloten. Op 24 september komen alle wandelgroepen van Nederland samen in het Gelredome in Arnhem. In de omgeving van het Gelredome kan iedereen de afstand wandelen waarvoor is getraind. Er zijn dan routes van 3, 5, 10 en 15 kilometer. De tocht wordt feestelijk afgesloten met een beloning, muziek en festiviteiten.

Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/Arnhem/locaties/ voor alle locaties in de stad en de wandeltijden. U kunt zich via de website gratis aanmelden. 

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Marloes Aalbers van de Bas van de Goor Foundation via marloes@bvdgf.org of tel. 06-21649610.






Afbeelding