Een ooggetuige vertelt over de Tweede Wereldoorlog.
Een ooggetuige vertelt over de Tweede Wereldoorlog. Foto:

Ooggetuigen gezocht voor project ARNHEM van SLAG

ARNHEM - Woonde u in Arnhem in september 1944 en heeft u de Slag om Arnhem en de evacuatie bewust meegemaakt? Kunt u goed over deze periode vertellen? Woont u nu in de wijk Alteveer/Cranevelt of directe omgeving en bent u bereid om uw verhaal te delen met de kinderen van basisschool de Zyp? 

In mei doet basisschool de Zyp in de wijk Alteveer/Cranevelt (Peter van Anrooylaan 3) mee aan het schoolproject 'ARNHEM van SLAG'. Verhalen over de slag om Arnhem en de evacuatie staan centraal. Hiervoor worden nu ooggetuigen gezocht uit de Tweede Wereldoorlog. U bent de 80 jaar oud gepasseerd en wilt en kunt uw persoonlijke verhalen overdragen aan kinderen van de huidige generatie. De leerlingen gaan met u in gesprek en verwerken na afloop hun indrukken in een beeldend werk. 

Vooraf komt er een docent bij u langs om u voor te bereiden op het bezoek aan de klas. Uw bezoek aan de klas is op dinsdag 17 of maandag 23 mei.

Wilt u meedoen of kent u iemand die een geschikte kandidaat zou kunnen zijn? Aanmelden via info@hartenhavecultuureducatie.nl of bel met D. Hartman tel. 06-24429057.