Poppy.
Poppy. Foto:

Huisdier(en) van de week

ARNHEM - Poppy (wit/bruin) is een nieuwsgierig en ondernemend konijn. Ze neemt snel het voortouw en gaat op onderzoek uit. Ze rent graag rond en heeft veel energie. Contact maken vindt ze wel nog een beetje spannend. Dropje (zwart) is een onzeker gecastreerd mannetje. Hij schrikt van onverwachte bewegingen en geluiden en het is vooral belangrijk dat hij rustig wordt benaderd. Het liefst met een blaadje witlof, dat vindt hij erg lekker. Gelukkig is Dropje jong en kan nog van alles leren. 

Wij plaatsen Poppy en Dropje samen in een rustig één of tweepersoons huishouden (zonder kinderen). Diernummer: 31461 & 31195 www.dierentehuisarnhem.nl/product/poppy-dropje. 

Andere dieren die een nieuw thuis zoeken, vindt u op de website 
www.dierentehuisarnhem.nl


Excursie door Heemtuin 
Presikhaaf

ARNHEM - Kom zondag 15 mei naar de heemtuin van Presikhaaf. Om 14.00 uur staan de natuurgidsen van IVN Arnhem klaar bij de ingang van de heemtuin aan de Ruitenberglaan 4 in Arnhem. De excursie duurt anderhalf tot twee uur. Neem een loepje of vergrootglas mee. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Bridgen in 
de Petersborg

ARNHEM - In het Dienstencentrum de Petersborg aan de Slochterenweg 40 in Arnhem-Zuid houdt de bridgevereniging elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur bridgedrive, zowel voor beginners als gevorderden. Er is nog ruimte voor nieuwe leden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Jan Zwerts, tel. 026-3271237 of J.Zwerts@kpnplanet.nl. Men kan ook gerust een keer tijdens de bridgemiddag ter oriëntatie vrijblijvend binnenlopen.

Azaleaexcursies op de Duno

REGIO  - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgen zaterdag 7 mei en zondag 8 mei een azaleaexcursie op de Duno. De Azalealaan op de Duno verandert jaarlijks twee tot drie weken in een kleuren- en geurenspektakel. Loop mee met de boswachter en luister naar verhalen over de geschiedenis. Aan het eind van de wandeling neemt de boswachter je mee naar het azalealaantje, om te genieten van het kleuren- en geurenspektakel. Start om 14.00 uur. Deelname: 5,00 euro, 4 t/m 12 jaar 2,50 euro, donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Info en online reserveren: www.glk.nl/excursies

Kunstweekend SaksOpen 2022

ARNHEM - In de Saksen Weimar Kazerne in Arnhem Noord wonen en werken tientallen kunstenaars en ontwerpers. Elke twee jaar openen zij tijdens SaksOpen de deuren van hun huizen en ateliers, dit jaar op zaterdag 14 en zondag 15 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Er is veel te zien en te koop: schilderijen, tekeningen, stempeldruk, grafisch ontwerp, fotografie, architectuurontwerp. Loop binnen bij de designers en bekijk de nieuwste lampen, tapijtdesign, wandkleden, gordijnen, akoestische fotoprints, ecologische kindermode, shawls en tassen. Ook is er de mogelijkheid een striptekenworkshop te volgen en er is een demonstratie pyrografie. 

Vlooienmarkt

ARNHEM - Op het parkeerterrein Olympus 1 naast de Rijnhal in Arnhem is zondag 8 mei van 09.00 tot 16.00 uur een vlooienmarkt met meer dan 150 deelnemers. Aangeboden worden veel tweedehands spullen, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad, kleding en meer. Entree 3,00 euro, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Toiletten en catering met terras zijn aanwezig.