Inschrijven voor workshop Burgermeetnet

ARNHEM - Inwoners van de gemeente Arnhem kunnen vrijdag 20 mei meedoen aan een workshop Burgermeetnet. 

Tijdens de workshop stellen de deelnemers hun eigen fijnstofmeter samen, zodat zij thuis de luchtkwaliteit kunnen meten. Deelname kost 17,50 euro. Aanmelden viawww.natuurenmilieugelderland.nl/schoneluchtarnhem.Tijdens de workshop krijgen deelnemers informatie over het Burgermeetnet, welke data je kunt verzamelen en hoe je deze kunt inzien. Vervolgens stellen de deelnemers hun meter samen en verbinden deze met hun eigen laptop. De fijnstofmeter wordt thuis opgehangen voor een periode van ongeveer 3 jaar. De meetresultaten worden opgenomen bij RIVM en zijn openbaar in het dataportaal van www.samenmeten.nl.

De workshop is vrijdag 20 mei van 19.00 tot 20.30 uur bij Rozet in Arnhem. Er is plaats voor 15 deelnemers. Deelnemers moeten een eigen laptop meenemen.


Alzheimer Café: praktische veranderingen

ARNHEM - De diagnose dementie zorgt voor grote veranderingen in het leven van mensen. Het Alzheimer Café Arnhem staat dinsdag 17 mei stil bij praktische veranderingen na de diagnose dementie. 

Met informatie over medische zaken, financiën, zorgprofessionals, intimiteit en seksualiteit, vervoer, wonen, communicatie en hobby's na de diagnose dementie. Met speciale aandacht voor het autorijden.

De bijeenkomst voor mantelzorger, persoon met dementie, geïnteresseerde of zorgverlener is in Rozet Bibliotheek Presikhaaf aan Laan van Presikhaaf 7 in Arnhem van 19.30 tot 21.00 uur. 
Heeft u vragen, dan kunt u terecht op alzheimercafe.arnhem@alzheimervrijwilligers.nl of tel. 06 - 2740 2335.