Theaterscènes in TBS on Tour.
Theaterscènes in TBS on Tour. Foto:

TBS on Tour in Focus Filmtheater

ARNHEM - De Utrechtse Van der Hoeven tbs-kliniek maakt een theatertour door Nederland en staat woensdag 11 mei om 19.30 uur in Focus Filmtheater met TBS on Tour. Een wervelende voorstelling vol verhalen, interactieve dialoog met het publiek en film. 

De avond begint met theaterscènes rond het thema ‘Ontmoeting & Keuzes maken’, gespeeld door tbs-patiënten samen met medewerkers en buurtbewoners. Het resultaat is een bijzondere voorstelling met muziek, persoonlijke verhalen, humor en prangende vragen. Na afloop is er een dialoog met de sprekers. In het nagesprek proberen de makers je wakker te schudden, aan het denken te zetten, vragen op te roepen en tot inzichten te komen, zodat je weer op een andere manier naar de mens kijkt.

Daarna is de film Echo van Ingrid Kamerling te zien. Niet alleen de patiënten uit een tbs-kliniek worden op de gevoelige plaat vastgelegd in de documentaire Echo. Ook medewerkers doen een boekje open over hun gevoelens en onzekerheden. Aan de hand van het klassieke verhaal van Echo en Narcissus onderzoekt Kamerling de relatie tussen patiënt en hulpverlener. Met veel close-ups geeft deze film een inkijk in het leven van tbs'ers én hun behandelaars. 




Afbeelding
Afbeelding