Rozet Cultuurgroep De Laar heeft veel zin in Kunstmaand De Laar.
Rozet Cultuurgroep De Laar heeft veel zin in Kunstmaand De Laar. Foto: Zefanja Hoogers |

Kunstmaand De Laar brengt leven in de brouwerij

Algemeen

ARNHEM - Niets te doen in de wijk? Dat was onlangs een geluid wat uit een enquête in De Laar klonk. Samenwerkende partners brengen daarin in de maand mei verandering met Kunstmaand De Laar.

Ramenroute

In de week van maandag 9 tot en met vrijdag 13 mei worden de winkeletalages in winkelcentrum De Laar-Oost door lokale artiesten kunstzinnig aangekleed met tekeningen. Zaterdag 14 mei om 11.00 uur wordt die Ramenroute feestelijk geopend.

Kunstcafé

Rozet 55Plus houdt donderdag 12 mei van 10.30 tot 12.00 uur een speciaal Kunstcafé in de kantine van de sporthal aan de Brabantweg 115 in Arnhem. Een kunstenaar vertelt over Street Art en Graffiti en het verschil tussen die twee kunstvormen. Wie weet mogen bezoekers onder zijn leiding iets uitproberen. Het viaduct van de Kroonse Wal wordt namelijk van 16 t/m 23 mei, met behulp van lokale jongeren vanuit jongerencentrum Motion, opgepimpt met deze vorm van kunst.

Er zijn tijdens het Kunstcafé muzikale intermezzo’s van harpiste Lies Joosten onder het motto ‘Van vrolijke noot, naar gevoelige snaar’. Het Kunstcafé is gratis te bezoeken (voor 5 euro zijn er kaartjes verkrijgbaar voor onbeperkt koffie en thee).

Atelierroute

Als klap op de vuurpijl is er zondag 22 mei van 11.00 tot 17.00 uur een atelierroute. Kunstenaars ontvangen die dag het publiek in hun huiskamerateliers en weer andere kunstenaars exposeren gezamenlijk in boerderij De Kroon en in wijkruimte De Laarhof (achter de sporthal aan de Brabantweg).