Testen op corona met PCR-test blijft mogelijk bij GGD Gelderland-Midden

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Voor de meeste mensen is een zelftest genoeg en hoeft een besmetting niet meer bevestigd te worden via een PCR-test bij de GGD. Daarmee neemt het aantal bezoekers op testlocaties af.

GGD Gelderland-Midden kiest er voor om een aantal testlocaties open te houden. Op deze locaties kunnen zorgmedewerkers, inwoners van een verpleeghuis of andere instelling met kwetsbare personen, en thuiswonenden die naar een dagbesteding gaan op afspraak terecht voor een PCR-test. Datzelfde geldt voor mensen die geen zelftest kunnen doen of een herstelbewijs nodig hebben. 

De GGD-testlocaties in Arnhem (Leeghwaterstraat 2) en Ede blijven geopend. Op deze locaties kun je dagelijks terecht voor een coronatest. Op de testlocaties in Voorthuizen en Zevenaar worden drie ochtenden in de week PCR-tests afgenomen. Voor alle testlocaties geldt: alléén op afspraak. Een testafspraak maak je via coronatest.nl of door te bellen naar 0800-1202.  

Versnelde test zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers in de regio van GGD Gelderland-Midden kunnen testen met voorrang op de testlocaties in Arnhem en Ede. Deze groep belt voor een versnelde testafspraak naar 0800-8101. Dat nummer is 7 dagen per week van 07.30 tot 20.00 uur bereikbaar.

Sluiting testlocaties

De testlocaties in Elst, Nijkerk, Velp en Wageningen zijn sinds maandag 2 mei gesloten. Mocht het coronavirus dat nodig maken, dan schaalt GGD Gelderland-Midden snel weer op naar meer testlocaties.