Arnhemse aanpak energiearmoede

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - De energietarieven zijn enorm gestegen en veel Arnhemmers kunnen hun energierekening niet of nauwelijks betalen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een bedrag van 2,2 miljoen euro aan de gemeente uitgekeerd om op korte termijn bij mensen thuis energiebesparende maatregelen te nemen. 

Wethouder Cathelijne Bouwkamp: “Met de Arnhemse aanpak energiearmoede zetten we in op energie besparen, want wat je niet verbruikt hoef je niet te betalen. We helpen Arnhemmers met het verlagen van hun energieverbruik. Gezien de stijgende energieprijzen van de afgelopen maanden is het noodzakelijk dat het kabinet met structurele oplossingen komt voor mensen in energiearmoede. De hoge energietarieven raken mensen enorm. In de tussentijd doen we er alles aan om de Arnhemse aanpak energiearmoede te intensiveren. Zo kunnen we meer Arnhemmers beter helpen bij het verlagen van hun energieverbruik. Dat scheelt op hun energierekening.’’

Energiecoach

De Arnhemse aanpak energiearmoede is onder meer gericht op energiebesparende maatregelen waarbij een energiecoach bij mensen thuis komt. Samen wordt bekeken welke eenvoudige bespaarmaatregelen genomen kunnen worden en wat daarvan het effect is op het energieverbruik. Arnhemmers met een laag inkomen, kunnen zich via www.arnhemaan.nl/energiecoach aanmelden voor een energiecoach.

Klusteams

Daarnaast worden er klusteams ingezet die kleine energiebesparende maatregelen uitvoeren bij Arnhemmers met een laaginkomen, zoals dichten van kieren bij ramen en deuren, plaatsen van radiatorfolie en het goed inregelen van de cv-installatie. Het opzetten van klusteams is in volle gang.