Arnhemse Muziekfederatie 100 jaar

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - De Arnhemse Muziekfederatie (AMF) is in 1921 opgericht en viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. Alle 20 aangesloten verenigingen, en een paar gasten, verzorgen zaterdag 14 mei van 10.00 tot 17.30 uur samen met elkaar 33 optredens. Het thema is FEEST! Vrij entree.

Het startsein is om 10.00 uur bij het Stadhuis als de stadsbeiaardier een speciaal voor deze dag samengesteld feestelijk programma laat horen. Ook doen trompetters te paard een ronde langs alle deelnemende locaties. Behalve in het Stadhuis zijn er optredens op straat, in de Eusebius, Dudok, Focus Filmtheater, Rozet en Theater aan de Rijn. 

Bij de deelnemende locaties zijn vlaggen geplaatst en zijn er stands waar gastvrouwen en -heren de bezoekers verwelkomen. Ter plekke wordt een programmaboekje uitgereikt welke ook met een QR code beschikbaar is. Bij alle optredens kan de bezoeker vrij in- en uitlopen.

Het deelnemersveld is bijzonder gevarieerd en bestaat uit brassbands, bigbands, marchingbands, stagebands, fanfares, harmonieën, ensembles, symfonieorkesten, dansgroepen en majorettepelotons en trompetters te paard. Voor iedereen wat wils.

Een muziekfederatie van 100 jaar jong kent een lange historie en vele bestuurders maar de oorspronkelijke doelstelling geldt nog steeds: ‘het ontwikkelen en promoten van de amateur muziek/majorettebeoefening’. Door de decennia heen was dit vooral zichtbaar tijdens festiviteiten zoals in de jaren 80 en 90 het tweedaagse Rijnhalfestival, Kleurrijk Presikhaaf en Muziek in Sonsbeek. Het afgelopen jaar is er een volledig nieuw bestuur aangetreden en zij pakken de draad weer op en dit muziekfeest is de eerste van een nieuwe reeks.

“Inwoners van Arnhem en wijde omgeving worden van harte uitgenodigd om het FEEST! mee te vieren en de locaties te bezoeken. Maak nader kennis met het culturele leven van Arnhem, laat je inspireren en wie weet word je enthousiast en maak je zelf zo dadelijk deel uit van een vereniging.”   

Voor het programma: www.arnhemsemuziekfederatie.nl