Verpleeghuispastor, spreker en schrijver Marinus van den Berg.
Verpleeghuispastor, spreker en schrijver Marinus van den Berg. Foto:

Marinus van den Berg te gast in Funeraire Salon

HUISSEN - Verpleeghuispastor, spreker en schrijver Marinus van den Berg is donderdagavond 14 april om 19.45 uur te gast in de Funeraire Salon, georganiseerd door Tumulus Uitvaart en Sonsdaal Uitvaartzorg. 

Gezien de grote belangstelling is de lezing in de aula van het Dominicanenklooster in Huissen (derde verdieping, rolstoel-toegankelijk). De ingang is aan de Stadswal en de toegang is gratis. Voor deze lezing graag aanmelden via info@tumulus.nl of tel. 026-3258440.

Rouwen

Marinus van den Berg heeft jarenlange ervaring als verpleeghuispastor en stervensbegeleider en vertelt in heldere taal en herkenbare voorbeelden over rouwen. Wat rouwen is en wat ieders rouw zo verschillend maakt. Wat in een rouw steunt en wat stoort. Hij vertelt over hoe rouwen je voor de taak stelt een nieuwe verhouding te vinden met de mensen en de dingen; met je vragen en je verlangens.

Van den Berg: “Lijden vraagt altijd om verlichting, om nabijheid, om erkend en herkend te worden. Mensen in een rouw en in een crisis komen in een vertraging. Waar zinloosheid is, moet betekenis gezocht worden of kan betekenis gegeven worden, maar het luistert nauw wie dat doet.”

Muziek

Dit keer treden Esther Croez en Tom van Moll op in de Funeraire Salon. Muziek raakt, verbindt en koestert de herinnering. Met haar pure, warme en soms melancholische stemgeluid en interpretatie van luisterliedjes, biedt Esther Croez (zang), begeleid door Tom van Moll (gitaar) troost in momenten van afscheid.

Open huis 

Dit seizoen volgt nog een laatste Funeraire Salon in de vorm van een open huis. Noteert u vast 9 juni in de Rouwhuiskamer van Tumulus Uitvaart Huissen. Dan zijn er demonstraties (bloemen brengen troost, een lijkwade als omhulsel, grafdichten) en is er muziek.

Na de zomer keert de Funeraire Salon terug met een serie nieuwe lezingen. Uitvaartondernemers Cunera Schaapveld (Tumulus Uitvaart) en Britt van Uem (Sonsdaal Uitvaartzorg) geven in de Funeraire Salon boeiende en spraakmakende sprekers het woord over thema’s rondom de dood. Voor meer informatie: Tumulus Uitvaart 026-3258440 of info@tumulus.nl.


'Ode aan de eerste liefde'

ARNHEM - In het centrumgebouw van het Gouden Rozenkruis aan de Velperweg 58 in Arnhem wordt woensdag 13 april een lezing gegeven. Het onderwerp is: 'Een ode aan de eerste liefde'. Tijdens deze lezing wordt het vinden en leven uit deze bron van liefde nader besproken als een bereiken dat voor iedereen openligt. De lezing is vrij toegankelijk en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30) en duurt met pauze tot ongeveer 22.00 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Meer informatie op www.rozenkruis.nl/arnhem.


Bloembommen gooien

ARNHEM - Ben jij tussen de 4 en 12 jaar? Kom dan bloembommen maken in de Waterwerkplaats van het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Kies de bloemzaadjes, kneed de ingrediënten, maak er een bommetjes van en versier de verpakking. Laat de bloembommen een paar dagen drogen en dan kan het uitgooien beginnen. Meedoen kan van vrijdag 15 t/m maandag 18 april tussen 10.15 en 16.00 uur. Het het museum is geopend van 10.00 tot 17.00 geopend, óók op Paasmaandag. Deelname kost 1,50 euro (plus geldig entreebewijs).