Alzheimer Café Arnhem over soorten woonvormen

ARNHEM - Het Alzheimer Café Arnhem heeft voor dinsdag 19 april een nieuwe thema-avond voorbereid voor mensen met dementie, mantelzorgers, naasten en geïnteresseerden. Thema: Wanneer het thuis niet meer gaat, soorten woonvormen.

We streven ernaar om zo lang mogelijk, op een veilige manier, zonder overbelasting, thuis te blijven wonen, maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Wat als het niet meer gaat? Een verhuizing is voor de persoon met dementie, maar ook voor zijn/haar naaste, een grote stap. Hoe kiest u de woonvorm die het beste past bij u of uw naaste? Wat zijn de mogelijkheden tussen thuis en verpleeghuis in Nederland? Bejaardenhuizen of ouderenhuizen bestaan niet meer, betekent dit dat een persoon met dementie al snel is aangewezen op 24-uurszorg in de vorm van een verpleeghuis? Waar begint u met het bepalen van een keuze? Het Alzheimer Café Arnhem gaat op onderzoek uit en zet de verschillende woonvormen met de voor- en nadelen op een rijtje.

Het Alzheimer Café Arnhem in Rozet Bibliotheek Presikhaaf aan de Laan van Presikhaaf 7 in Arnhem is van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Heeft u vragen, stuur een email naar alzheimercafe.arnhem@alzheimervrijwilligers.nl of bel tel. 06 - 27 40 23 35.