In Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn vier uitgestrekte gebieden geselecteerd waar het begraven van uw urn mogelijk is.
In Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn vier uitgestrekte gebieden geselecteerd waar het begraven van uw urn mogelijk is.

Natuurbegraven op De Hoge Veluwe

Natuurwens verzorgt extra lentewandelingen

REGIO - De natuur is weer ontwaakt uit z’n winterslaap. Daarom organiseert Natuurwens nu extra lentewandelingen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. 

In het Park zijn vier uitgestrekte gebieden geselecteerd waar het begraven van uw urn mogelijk is. Tijdens de lentewandelingen wandelt u met de bosbeheerder van Natuurwens door deze gebieden en laat hij u de mooiste plekken zien. 

Er is steeds meer belangstelling voor natuurbegraven en er komen ook steeds meer natuurbegraafplaatsen. De Hoge Veluwe is echter de enige plek in Nederland waar uw urn wordt begraven in de echt vrije natuur. U kiest zelf uw plek, die altijd op ruime afstand ligt van de volgende. 

Ontzorgen

“Veel mensen kiezen nu al zelf hun plek, omdat zij de nabestaanden hier niet mee willen belasten”, aldus Hans de Wilde, directeur van Natuurwens. “Bij Natuurwens worden de nabestaanden volledig ontzorgd. Alles is vooraf geregeld en er is sprake van eeuwigdurend grafrecht. In de toekomst dus geen extra kosten voor verlenging en ruimen is ook uitgesloten." 

"Onze bosbeheerders zorgen voor het onderhoud van de natuurgebieden. En om de natuur zo natuurlijk mogelijk te houden, wordt de gekozen plek alleen gemarkeerd met een veldkei, die een wandelaar niet zal opvallen.”

Wilt u een keer mee met een van de gratis lentewandelingen? Of wilt u liever een individuele wandeling op een tijdstip dat u het beste uitkomt? Ook dat kan. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.natuurwens.nl. 

U kunt ook bellen naar tel. 085-48 69 300 of een email sturen naar info@natuurwens.nl.