Cathelijne Bouwkamp (Wethouder Arnhem), Mustafa Amezrine (mede-eigenaar AM Supportteam), Manci Zérczien (Teamleider Welzijn Rijn IJssel) en Pieter Polman (Managing Director Wereldhave Nederland) knippen het symbolische lint door.
Cathelijne Bouwkamp (Wethouder Arnhem), Mustafa Amezrine (mede-eigenaar AM Supportteam), Manci Zérczien (Teamleider Welzijn Rijn IJssel) en Pieter Polman (Managing Director Wereldhave Nederland) knippen het symbolische lint door. Foto: Wereldhave

Kronenburg is servicepunt The Point rijker

Algemeen

ARNHEM - In Kronenburg Arnhem is 1 april servicepunt ‘The Point’ officieel geopend. Vorige week werd eenzelfde punt geopend in Presikhaaf.

The Point is een service-hart vóór de wijk, dóór de wijk met een grote verscheidenheid aan services. Het initiatief komt voort uit de behoefte om de lokale jeugd te helpen in hun ontwikkeling en ze te voorzien van gelijke kansen. 

The Point is een samenwerking tussen ROC Rijn IJssel, AM Supportteam en Wereldhave. Mark van Dongen - asset manager van Kronenburg namens eigenaar Wereldhave: “Het centrum in Kronenburg is al lang geen plek meer waar je enkel komt om je kleding te kopen of voor je dagelijkse boodschappen. Het is een middelpunt voor de wijk: een plek om te ontmoeten en ervaren. Het is ons doel om het leven van de wijkbewoner gemakkelijker en aangenamer te maken. Daarom is het voor ons ook zo belangrijk dat we naast een compleet centrum ook kansen creëren, in dit geval voor jongeren en studenten uit de wijk.”

Maatschappelijke waarde

Mustafa Amezrine onderstreept de maatschappelijke waarde van The Point: “Tijdens het proefdraaien en bij de opening hebben we mogen ervaren wat een prachtige dynamiek er ontstaat. Verfrissende ontmoetingen tussen jong en oud, nieuwe samenwerkingen en ambitieuze plannen. The Point is zo veel meer dan alleen een servicepunt. Arnhemse jongeren krijgen hier daadwerkelijk de kans om zich te ontwikkelen.”

Veelgevraagde services en diensten worden door The Point gecombineerd op één plek. Zo is er een informatiepunt waar bezoekers terecht kunnen voor vragen, kan men er heen om pakketjes op te halen of te verzenden en is het afhaalpunt van bestelplatform Connect gevestigd. Daarnaast zijn er verschillende services zoals een pinautomaat, OV-oplaadpunt, pasfotocabine en uitleenpunt voor opladers, rolstoelen en kinderwagens te vinden.

Max Mobiel

De meest innovatieve en zichtbare dienst welke wordt aangeboden vanuit The Point is de Max Mobiel. Wijkbewoners met een mobiliteitsbeperking kunnen voor slechts één euro per rit naar centrum Kronenburg of een ander punt in de wijk gebracht worden. De Max Mobiel is tot stand gekomen in samenwerking met SWOA.

The Point in Kronenburg is gevestigd op de verdieping naast de Action en nabij bibliotheek Rozet.

Afbeelding
Afbeelding