Jeugdleden van ZM Jason in de oude Optimisten.
Jeugdleden van ZM Jason in de oude Optimisten. Foto:

Jeugd actief bij ZM Jason: nieuwe vloot

Algemeen

ARNHEM - De leden van Zeil- en Motorbootvereniging Jason uit Arnhem hebben medio maart ingestemd met een investeringsplan voor het jeugdzeilen.

Het plan maakt het mogelijk om de oude vloot, bestaande uit Optimisten en Flying Juniors, te vervangen voor acht nieuwe Optimisten en twee nieuwe RS Feva’s (een grotere zeilboot).

De huidige vloot dateert vóór 2008 en heeft in de loop der jaren de nodige botsingen, ‘omslaan-lessen’ en harde wind doorstaan. Met de nieuwe vloot is het jeugdzeilen in Arnhem weer klaar voor de toekomst.

De instructeurs van ZM Jason hopen zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor deze ‘coole’ watersport. Daarom ook een oproep van de vereniging: ‘ben jij iemand of ken jij iemand die wil leren jeugdzeilen? Dat kan aan de Westervoortsedijk 92 in Arnhem!’ Jason heeft een botenhuis (voor roeiboten) en een jachthaven (voor zeil- en motorboten).

Er is nog een beperkt aantal plekken in de Optimistengroep op zaterdagen van 12.00 tot 14.00 uur. De eerste les is op 11 juni. In de schoolvakanties wordt er niet gezeild. Meer informatie: zeilen@zmjason.nl of kijk op www.zmjason.nl.