Naomi Schouten & Mireia Varón Gallofré.
Naomi Schouten & Mireia Varón Gallofré.

Café Theater Festival komt naar Arnhem

Algemeen

ARNHEM - In de cafés in en rondom het centrum van Arnhem heeft zaterdag 16 en zondag 17 april de eerste editie plaats van Café Theater Festival Arnhem. Dit bijzondere festival haalt drempels weg, brengt theater dicht naar de mensen toe en geeft een podium aan nieuwe makers. Zo wordt een café opeens een plek waar niets is wat het lijkt: dansers springen op je tafeltje, een rapper klimt op de bar en begint te rappen, de barman zet een aria in en naast je begint een acteur hartverscheurend te huilen. 

Café Theater Festival is een unieke theaterervaring, en voor sommigen een eerste kennismaking met theater, zo dicht op de huid dat het niemand onberoerd laat. Café Theater Festival vindt al sinds 1987 plaats in Utrecht. Dit jaar beleeft Arnhem de eerste editie van het festival, in samenwerking met Hoogte80. Acht cafés in en rondom het centrum van Arnhem vormen op deze dagen het decor van korte voorstellingen van makers uit verschillende disciplines: van dans tot toneel en van (muziek)theater tot spoken word en meer. 

Deelnemende cafés 

Café Theater Festival Arnhem vindt plaats in Café Bosch, Café Kroon, ABC Libertas, DAVO Bar, Café Vrijdag, BABO Café, Café Classen en Nelson Bar Restaurant. De voorstellingen komen van Danstheater Aard, Des Filles Muziektheater, Tg Signum, Jiaxin Chen, Jasmijn Wagenaar, RAM Collectief, Naomi Schouten & Mireia Varón Gallofré en Company Hëin? 

Kaarten reserveren voor het festival is niet mogelijk. Het CTF werkt met vrije inloop en Pay what you can. Bezoekers betalen naar draagkracht, na afloop van een voorstelling. Voor meer informatie over het festival en het programma kunt u terecht op cafetheaterfestival.nl/programma/arnhem en h80festival.nl/ctfarnhem

Meewerken aan het festival 

Café Theater Festival Arnhem zoekt nog vrijwilligers die kunnen helpen als locatiemanager, productie-assistent, fotograaf of social media reporter. Bij interesse kan er gemaild worden naar marijn@cafetheaterfestival.nl met een korte motivatie en persoonlijke gegevens. 

Des Filles Muziektheater.