Officiële opening buurthuis de Fontein

ARNHEM - Wethouder Martien Louwers heeft onlangs officieel buurthuis de Fontein geopend. De Fontein is een nieuw buurthuis aan het Croydonplein in Arnhem. Sinds 4 oktober 2021 al open maar vanwege corona en de lockdowns was het nog nooit tot een officiële opening gekomen.

Wethouder Louwers heeft samen met wijkbewoonster Sonja Postema (zij heeft de naam de Fontein bedacht) de Fontein geopend. Op die dag konden bezoekers, wijkbewoners en samenwerkingspartners genieten van drankjes en heerlijke hapjes, door vrijwilligers gemaakt. Buiten waren er poffertjes en werd ook muziek gemaakt. De aanwezigen konden ook genieten van Chantal, een jonge wijkbewoonster die een mooie dans liet zien. 

"Vooral senioren die in de buurt wonen, bezoeken vaak de Koffie-inlopen en doen mee aan de activiteiten. Er lopen altijd wel weer nieuwe mensen binnen. Die activiteiten zijn door de bezoekers zelf bedacht, de Fontein biedt een veilige plek en men heeft een ‘thuis’ gevoel", aldus de Fontein. 

"Zo vertelde een meneer dat hij depressief is en sinds hij de Fontein bezoekt hij zich fijner in zijn hoofd voelt. Of die meneer die pas over een maand aan het Croydonplein komt wonen en nu al eens binnenliep en blij is met deze plek waar hij al nieuwe mensen heeft ontmoet." 
"Bezoekers komen ook langskomen met laagdrempelige vragen die wij proberen te beantwoorden en wij kunnen hulp bieden bijvoorbeeld met het invullen van formulieren of brieven helpen lezen."

"Bezoekers vinden elkaar, er ontstaan vriendschappen en ze helpen elkaar met kleine klusjes in hun woningen. Loop vooral eens binnen voor het programma."

Avonden 

De Fontein is nu vooral overdag open en is nog op zoek naar (jonge) mensen die leuke ideeën voor de avond(en) hebben. Voor meer informatie neem contact op met Anja van Hal via a.vhal@rijnstad.nl of bel tel. 06-55187554.