Afbeelding
Foto:

Trommelen voor volwassenen met verstandelijke beperking

ARNHEM - De West Arnhemsche Muziekvereeniging heeft een nieuwe slagwerkgroep, Music Unlimited, speciaal bedoeld voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De muziekvereniging sluit daarmee aan bij een landelijk project om activiteiten aan te bieden voor muzikanten met een verstandelijke beperking binnen reguliere muziekverenigingen. Het idee is vergelijkbaar met de G-teams binnen sportverenigingen. 

"Bij Music Unlimited slaan we ritmes op trommels uit de hele wereld, van Afrikaanse djembé’s tot grote Japanse taiko-trommels, en van popdrum tot Braziliaanse sambatrommels.  Het repertoire wordt alleen voor de eigen groep gespeeld, maar er worden ook ritmes geoefend voor samenspel met slagwerkers zonder beperking en de fanfare." 

Repetitie elke woensdag van 19.30 tot 20.30 uur in het clubhuis van de WAMV aan de Nassaustraat 4a in Arnhem. Deelname kost 18,00 euro per maand en met de Arnhem-Card krijg je korting. Belangstellenden kunnen gratis twee proeflessen volgen. 

Music Unlimited bestaat momenteel uit tien deelnemers, maar er kunnen nog wel een paar deelnemers bij. Voor meer informatie of opgeven: www.wamv.nl, reageer via info@wamv.nl of bel tel. 06-37624484.

Arnhem Shuffle

Music Unlimited doet zaterdagmiddag 9 april mee aan Arnhem Shuffle en speelt dan met de swingende Big Bounce Band samen in het Rozet. De Arnhem Shuffle is een muziekroute langs zes bijzondere locaties in Arnhem-Centrum, met een verrassende mix van pop, klassiek, bigband, wereldmuziek, fanfare en avant-garde. Tickets à 10 euro kun je bestellen via www.wamv.nl (studenten/CJP 8 euro en t/m 16 jaar 5 euro).