Gesprek over levensvragen en zingeving

ARNHEM - Altijd al eens willen weten hoe je een gesprek over ‘levensvragen’ en zingeving voert? Dit voorjaar start een training, speciaal voor de (potentiële) vrijwilligers van Hart voor Zingeving en andere geïnteresseerden. De training start donderdag 31 maart en bestaat uit 7 bijeenkomsten (om de 14 dagen) bij D3rde Verdieping in Rozet Arnhem.
Deze training is gericht op gespreksvoering bij zingeving en levensvragen, en wel zo dat de ander zich gehoord en gezien voelt. Hierdoor draag je als vrijwilliger bij aan meer beleving van zin en welbevinden van de patiënt of cliënt.

In deze interactieve basistraining ligt het accent vooral op het oefenen van gespreksvoering (zoals luisteren, open vragen stellen, grenzen aangeven) en het reflecteren daarop. Daarnaast wordt aan de hand van casuïstiek meer inhoudelijke thema’s bespreken, zoals: wat zijn levensvragen en hoe herken je die, naast thema’s als eenzaamheid, verlies en rouw. Ook krijg je achtergrondinformatie over ‘de theorie’ van gespreksvoering. (www.zingevingarnhem.nl/levensvragen)


Buurtfabriek Repareert  

ARNHEM - Wil je geld besparen? Iets in huis een tweede kans geven? Kom dan dinsdag 5 april tussen 19.30 en 21.30 uur naar Buurtfabriek Repareert in de Buurtfabriek aan de Van Anrooylaan 1 in Arnhem.
Je bent van harte welkom met alles wat je wilt laten maken of controleren. Een stofzuiger, föhn, klok... niets is te gek voor de technische deskundigen. Tijdens het Repaircafé kun je ook kleding (laten) repareren. Het repareren is gratis, maar eventuele te vervangen onderdelen zijn voor eigen rekening. Na afloop graag een vrijwillige bijdrage in de fooienpot. Ook dinsdagen 3 mei, 7 juni en 5 juli ben je ook welkom bij Buurtfabriek Repareert. Meer info: www.onzebuurtfabriek.nl