Herstart Volkorenavond

ARNHEM -  "Ten tijde van de ‘ophokplicht’, die ook koorzangers van elkaar moest afschermen, wees menigeen beschuldigend naar zangkoren: ‘daar gaat het mis!’ Maar er klonk ook een ander geluid: zingen is gezond. Wetenschappelijk onderbouwd! Nu er weer vrije uitloop is zoeken koorleden elkaar en andere koren weer op. Zo maakt Volkorenavond na twee jaar weer een doorstart", aldus de organisatie.

Met de na 35 afleveringen nog steeds ijzersterk gebleken formule van ‘koren voor koren’, voor het eerst beproefd in 1985 door drie toen net opgerichte Arnhemse amateurkoren, nieuwsgierig naar elkaars muzikale keuze en kunnen. Zeven koren uit Arnhem en omgeving pakken zaterdag 9 april de draad weer op en presenteren zich voor elkaar in de Koepelkerk aan het Jansplein 60 in Arnhem van 19.30 tot 22.30 uur Entree: 8,50 euro (t/m 12 jaar 4,00 euro). 

Een heel scala van koorzang komt langs: van ‘klassiek-serieus' tot ‘licht en luchtig.' Van koren met een betrekkelijk sobere presentatie, vooral gericht op mooie zangklank, tot meer extraverte, soms ‘theaterachtige' optredens. "Het is nog steeds variatie troef, qua muzikaal genre en karakter. Groot en klein, al of niet gemengd, rijp en nog groen. Veel te beleven, ook voor het publiek. En een uitgelezen mogelijkheid voor zoekenden of er iets van hun gading bij zit. Volkorenavond brengt samen."

Het wordt weer een feest, van herkenning en verassing, met als uitsmijter de ‘nazang’ met Elke Jansen.