Groep 4 van de Pieter de Jongelingschool helpt bij de installatie van hun gewonnen regenton. (Foto: Arnhem Klimaatbestendig)
Groep 4 van de Pieter de Jongelingschool helpt bij de installatie van hun gewonnen regenton. (Foto: Arnhem Klimaatbestendig) Foto:

Regenton voor winnaars
tegelwipwedstrijd 2021

ARNHEM - Het NK Tegelwippen is weer begonnen. Tijdens editie 2022 gaan 114 gemeentes de strijd met elkaar aan om zo veel mogelijk tegels te vervangen door planten. Meer informatie hierover lees je op de voorpagina.

Maar er was nog wat af te handelen als het gaat om editie 2021. Deze week werden bij twee winnaars van een tegelwipwedstrijd van vorig jaar Raintap regentonnen van het Arnhemse ontwerpbureau Studio Floris Schoonderbeek geïnstalleerd. Platform Arnhem Klimaatbestendig heeft de regentonnen uitgereikt en 026regenton zorgde voor de installatie. Die winnaars zijn Groep 4 van de Pieter de Jongelingschool en Sanne en Frank uit Schuytgraaf. 

"Zowel het vervangen van tegels door groen als het installeren van regentonnen draagt bij aan het klimaatbestendig maken van de stad. We hebben namelijk steeds vaker last van wateroverlast, hitte en droogte. Tegelwippen is een leuke en makkelijke manier om je tuin of buurt weerbaarder te maken tegen deze gevolgen van klimaatverandering. Én meer groen is goed voor ‘andere Arnhemmers’ zoals bijen, vlinders en vogels", aldus Arnhem Klimaatbestendig.

Kijk voor meer informatie en tips op www.arnhemklimaatbestendig.nl. 


Sanne en Frank uit Schuytgraaf met hun gewonnen regenton