Interieur van de Eusebius.
Interieur van de Eusebius. Foto:

Rondleiding door Eusebiuskerk voor KiKa

ARNHEM - Een sportief doel stellen wordt nóg mooier als je daarmee iets kan betekenen voor een ander. Daarom loopt Jeroen Niels op zondag 25 september de Run voor KiKa Marathon van Berlijn. KiKa zet zich in voor onderzoek naar kinderkanker in Nederland. 

"De komende maanden ga ik mij inzetten om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor KiKa. Daarom verzorg ik op zondag 10 april om 10.30 uur een rondleiding door de kerkzaal van de Eusebiuskerk. De rondleiding duurt zo'n 60 minuten. Je kunt kaarten kopen voor deze rondleiding door een donatie over te maken van ten minste 15 euro per persoon. Honderd procent van het bedrag komt ten goede aan KiKa." 

Tijdens deze rondleiding gaat Niels in op de rijke geschiedenis van deze kerk. Uiteraard ontbreekt het bijzondere praalgraf van hertog Karel van Gelre niet in het programma. Stilgestaan wordt ook bij een aantal monumenten en kunstwerken die in de kerkzaal te zien zijn. Na afloop kun je op eigen gelegenheid de kerktoren bezoeken. Hierbij kun je gebruik maken van een audio gids. Toegang voor de kerktoren is bij de rondleiding inbegrepen. Voor deze rondleiding zijn 15 kaarten beschikbaar. Beschikbaarheid op volgorde van aanmelding. Kaarten bestellen via https://bit.ly/3wbZiGz