Broodfonds voor Arnhem en omgeving

ARNHEM - Het Broodfonds is in heel Nederland een succes. In zo'n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. Met landelijk al 622 groepen waaraan meer dan 28.000 ondernemers meedoen. Voor ondernemers uit de regio Arnhem is er dinsdag 29 maart een informatieavond.  

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl. De bijeenkomst is in Wijkcentrum Bakermat aan de G.A. van Nispenstraat 139 in Arnhem. Aanvang 19.30 uur. Vooraf aanmelden via de reeds genoemde website.

Vangnet

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. 

Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand arbeidsongeschikt dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven. Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF.