James Oesi.
James Oesi. Foto:

Optreden James Oesi

ROZENDAAL - James Oesi verzorgt zondag 27 maart een optreden in de kerk van Rozendaal aan de Kerklaan 15 in Rozendaal. Het concert begint om 15.00 uur en de kerk is open om 14.30 uur. 

Oesi heeft de afgelopen jaren heel veel werken van Bach getransponeerd voor zijn instrument, de contrabas. Op het programma werken van Johann Sebastian Bach: Gavotte en Rondeau (from Partita no. 3, BWV 1006); Suite no. 5 voor cello solo BWV 1011; Suite no. 4 voor cello solo BWV 1010 en werk van François Rabbath: Poucha Dass.

Entree 15,00 euro, Vrienden 12,00 euro, Gelrepashouders en kinderen onder de 12 jaar gratis. Reserveren is mogelijk en wel via vrienden@dekerkvanrozendaal of (inspreken op) tel. 026 - 362 1068.


Start leesclubs 
moderne talen
en poëzie

ARNHEM - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend en in een andere taal een uitdaging. Voor wie wil weten of een leesclub iets voor hem of haar is, kom dan in april naar een informatiebijeenkomst van Senia.

In Bibliotheek Rozet aan de Kortestraat 16 in Arnhem is dinsdag 5 april een bijeenkomst waar informatie wordt gegeven over leesclubs Engelse, Franse en Duitse literatuur. Aanvang 19.00 uur. U krijgt algemene uitleg over Senia en hoe een leesclub wordt georganiseerd. Bij voldoende belangstelling kan er een leesgroep in een van de talen worden opgericht. 

Informatie over een leesclub poëzie krijgt u in Bibliotheek Rozet op donderdagavond 21 april om 19.00 uur. Deze avond wordt ingeleid door de bekende Arnhemse dichter Menno Wieringa. Graag aanmelden voor één of beide avonden via Irjan.donkersloot@rozet.nl. Meer informatie over de werkwijze op www.senia.nl.

Kunstverkoop 
in Bakermat

ARNHEM - In de huiskamer van wijkcentrum Bakermat aan de Van Nispenstraat in Arnhem wordt zondag 3 april grafisch werk van Ad Gerritsen en Klaas Gubbels verkocht. De verkoop is van 14.00 tot 17.00 uur. Klaas Gubbels en Marianne Gerritsen, partner van de overleden Ad Gerritsen, kozen allebei een vijftiental werken uit om direct aan de geïnteresseerde kunstliefhebber te verkopen. Men vindt klein en groter werk zoals houtdruk, linosnede en zeefdruk. Betalen per pin. Klaas en Marianne zijn zondagmiddag aanwezig.

De kleurrijke duo tentoonstelling 'Twee kunstenaars uit de Lawick'  in de Rembrandtzaal van De Bakermat is nog te zien t/m zondag 24 april. Open op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en zondagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Naast allerlei schilderijen is ook een film te zien van en over de beide kunstenaars. In de film volgt de bezoeker Klaas op weg naar en in zijn atelier. Marianne Gerritsen legt uit hoe het werk van Ad tot stand is gekomen. Meer info op de website www.wijkcentrumbakermat.nl.

Concert Zutphens Barok Ensemble 

OOSTERBEEK - Zaterdag 26 maart treedt het Zutphens Barok Ensemble op in de Bernulphuskerk in Oosterbeek. Aanvang 20.00 uur. Entree: vrijwillige bijdrage na het concert. Het ensemble, onder leiding van Elin Eriksson, start na alle coronaperikelen een nieuwe muzikale ronde met een concert onder de titel ‘Nieuwe ronde, nieuwe dansen’. 

Het ensemble speelt feestelijke stukken en begint volop in de barok met een Concerto van Heinichen. In Adagio e Fuga van Bachzoon Wilhelm Friedemann ontvouwt zich langzaam een nieuwe ronde richting klassiek, om met Glucks muziek voor het pantomimeballet Don Juan met een zwierige pirouette in dit nieuwe muzikale tijdperk te belanden.