Papendal vormt het decor voor Zomervreugde Festival. (Foto: Kim de Jong)
Papendal vormt het decor voor Zomervreugde Festival. (Foto: Kim de Jong) Foto: Kim de Jong

Zomervreugde presenteert grootse line-up van hernieuwd festival op Papendal

ARNHEM - Zomervreugde Festival keert in hernieuwde vorm terug. Met onder meer acts als Antoon, Bizzey, Broederliefde, Eats Everything, Luuk van Dijk, Planetary Assault Systems en Tabitha. Het muziekfestival strijkt zaterdag 11 en zondag 12 juni neer op Papendal Arnhem.

De spontaan ontstane samenwerking vorig jaar tussen Zomervreugde en Framed ontwikkelde zich tot een weekend vol ontlading en euforie, gevuld met muziek, dans, sport en spel. Die combinatie bleek een gouden zet, waarop beide festivals besloten in 2022 gezamenlijk verder te gaan onder de vlag van Zomervreugde. “Ons doel is om met deze samensmelting de beleving nog grootser te maken voor de bezoeker”, aldus Niels Leferink, programmeur van Luxor Live en één van de initiatiefnemers van het festival. Om de muzikale diversiteit van het festival te vergroten komen er, naast r&b/hiphop, house en disco podia, extra podia zoals een techno podium waarop de Britse techno grootheid Luke Slater een exclusief live optreden verzorgt. 

Wat voorheen onder de vlag van Framed georganiseerd werd, wordt nu geïntegreerd als programmaonderdeel van Zomervreugde Festival. Zo vindt onder andere de UCI BMX Racing World Cup plaats en zijn er sportieve clinics, dance battles, spelactiviteiten en food aanbod. "We zijn ontzettend trots dat we door deze samenwerking verder uit te bouwen het festival kunnen laten groeien tot een uniek evenement van landelijke of zelfs internationale, allure”, aldus Laurens van Waardenburg, manager evenementen bij Papendal. 
Kaarten via www.zomervreugdefestival.nl. Festivalbezoekers mogen gratis de UCI BMX Racing World Cup bijwonen.