Hoogleraar en klinisch epidemioloog Carine Doggen. (Foto: Rijnstate)
Hoogleraar en klinisch epidemioloog Carine Doggen. (Foto: Rijnstate) Foto:

Webinar ‘Koplopers in de zorg’

Nieuwe technologieën en innovaties in de zorg

ARNHEM - In het kader van de Rijnstate collegetour ‘Koplopers in de zorg’ staat woensdag 30 maart van 19.30 tot 20.15 uur een webinar op het programma. Hoogleraar en klinisch epidemioloog Carine Doggen neemt kijkers mee in haar vakgebied: het onderzoeken van nieuwe technologieën en innovaties in de zorg waarbij de focus ligt op verplaatsing van zorg uit het ziekenhuis naar thuis. 

Een goed voorbeeld van zo’n innovatie is een draagbare biosensor, oftewel een slimme pleister. Hoe doe je bijvoorbeeld onderzoek naar het effect van zo’n nieuwe technologie? Hoe voer je zo’n nieuwe technologie in? Zijn de nieuwe technologieën betrouwbaar? Meet je wel wat je wilt meten? En wat vinden de zorgmedewerker en de patiënt ervan? Op deze vragen en meer geeft Carine Doggen antwoord tijdens haar college. 

Carine werkt in het Wetenschapsbureau van Rijnstate en op de afdeling Health Technology and Services Research aan de Universiteit Twente (UT). In haar rol wil ze een brug slaan tussen wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit en de dagelijkse praktijk in het ziekenhuis. 

Voor breed publiek

Rijnstate collegetour ‘Koplopers in de zorg’ is een serie webinars (45 minuten) voor een breed publiek, waarin de hoogleraren van Rijnstate vertellen over hun vakgebied. "In Rijnstate werken zeven hoogleraren en we zijn er trots op om als topklinisch algemeen ziekenhuis zo veel hoogleraren in huis te hebben. Het bevestigt het innovatieve en wetenschappelijke karakter van ons ziekenhuis. Tijdens de webinars praten de hoogleraren behalve over hun werk ook over wat hen persoonlijk drijft", aldus Rijnstate. 

De webinars zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Ook kunt u tijdens het webinar een vraag stellen aan de hoogleraar. Aanmelden via www.rijnstate.nl/collegetour