EHBO-vrijwilligers in gesprek. (Foto: Richard Jetten)
EHBO-vrijwilligers in gesprek. (Foto: Richard Jetten) Foto: Photography: Richard Jetten.

Drukke periode breekt aan voor vrijwilligers Rode Kruis

ARNHEM - Na een lange periode van noodgedwongen rust worden er weer evenementen georganiseerd. Ook in Arnhem staan veel activiteiten op het programma en daarmee komt ook de Rode Kruis EHBO-ondersteuning door vrijwilligers weer op gang. 

Het Rode Kruis is een bekend gezicht op festivals, braderieën en bij sportevenementen. De vrijwillige EHBO’ers hebben niet stilgezeten in de periode dat er weinig of geen evenementen waren. Ze zijn ingezet bij de COVID-vaccinatiestraten en momenteel zetten ze alles op alles om vluchtelingen uit Oekraïne goed op te vangen.

Op dit moment is men op zoek naar een Afdelingscoördinator Evenementenhulpverlening voor de afdeling Rode Kruis Arnhem. In die functie maak je afspraken met organisatoren van evenementen, zorg je ervoor dat de vrijwilligers weten wat ze moeten doen en onderhoud je contact met de evenementenhulpverleners binnen je werkgebied. 

Meer informatie over bovenstaande functie: neem contact op met Saskia van Leeuwen en stuur een email naar svanleeuwen@redcross.nl of bel met tel. 06 -10587832. Of bekijk eens de website van het Rode Kruis Nederland, www.rodekruis.nl.


Daar vind je verschillende soorten vrijwilligersfuncties, ook in de regio Arnhem.