Verhuiscoach helpt Arnhemse 55-plussers

ARNHEM - Veel 55-plussers willen best wat kleiner gaan wonen maar zien op tegen alles wat er bij een verhuizing komt kijken. Terwijl veel gezinnen in te krappe appartementen graag doorstromen naar een ruimere woning. Een verhuiscoach kan uitkomst bieden. 

Provincie Gelderland, gemeente Arnhem en woningcorporaties Portaal, Volkshuisvesting en Vivare ondertekenden een overeenkomst over de inzet van de verhuiscoach van provincie Gelderland. Die gaat naar verwachting per 2 mei aan de slag in de gemeente Arnhem om 55-plussers die in een sociale huurwoning wonen gratis te adviseren en te ondersteunen bij hun verhuiswensen.
Met deze samenwerking willen provincie, corporaties en gemeente ervoor zorgen dat huurders in een huis wonen dat past bij hun persoonlijke wens en situatie. "Ook in Arnhem staan we voor de opgave om voldoende woningen voor iedereen te realiseren. Doorstromen naar een andere woning kan daarbij helpen", aldus wethouder Ronald Paping. "We merken dat vooral senioren best naar een andere, vaak meer levensloopgeschikte woning willen verhuizen. Maar dat ze ook tegen een verhuizing opzien. De verhuiscoach kan daarbij helpen. Meer senioren komen in een woning die veel beter bij hun behoefte past én er komen meer eengezinswoningen vrij. Zo helpen Arnhemmers elkaar en zorgen we samen voor een optimale verdeling van de woningvoorraad."

Liesbeth van Asten (bestuurder Volkshuisvesting): "Met de komst van een verhuiscoach krijgen we inzicht in wat mensen nog meer tegenhoudt om te verhuizen. We kunnen vandaaruit beter inspelen op de zorgen en behoeften van mensen."

Gedeputeerde Peter Kerris: "We hopen dat er een win-win situatie ontstaat. Met de verhuiscoaches willen we 1500 ouderen die dat willen ondersteunen bij het zoeken naar passende woning. Deze verhuisbeweging moet vervolgens 6000 starters en gezinnen een goed onderdak bieden."


"Hiermee slaan we drie vliegen in één klap en zetten we de woningmarkt in Gelderland weer in beweging.”