Het bijna voltallige Toonkunst Arnhem
Het bijna voltallige Toonkunst Arnhem Foto:

Met Toonkunst en Bach op weg naar Pasen

ARNHEM - Na twee jaar van coronamaatregelen is Toonkunst Arnhem zeer verheugd dit jaar in Musis op zaterdag 9 en zondag 10 april weer de Matthäus Passion te kunnen laten horen. Het gezelschap wordt begeleid door Phion.

In de weken voor Pasen klinkt in concertzalen en kerken de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Wie kent niet de jaarlijkse televisie-uitvoering van de Passion, die veel mensen op de been brengt en miljoenen tv-kijkers trekt. Toonkunst Arnhem brengt deze passiemuziek weer ten gehore zaterdagvond 9 april 19.00 uur en zondagmiddag 14.00 uur in de Parkzaal van Musis Arnhem. Samen met Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel, en enkele topsolisten onder leiding van dirigent Bas van den Heuvel. 

Het bekende beginkoor 'Kommt, ihr Töchter, helft mir klagen', het koraal 'Herzliebster Jesu, was hast du verbrochen', de ontroerende aria 'Aus Liebe will mein Heiland sterben', zijn herkenningsmomenten voor velen. Er zijn nog kaarten te koop via www.toonkunstarnhem.nl. 


Kinderwandeling op landgoed Oorsprong

OOSTERBEEK - Zoekt u een leuke activiteit met uw (klein)kinderen? Ga dan op zondag 3 april samen met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen mee met een kinderwandeling op landgoed Oorsprong. Landgoed Oorsprong in Oosterbeek is een heuvelachtig landschap op de Arnhemse stuwwal. Het is een gevarieerd gebiedje met bossen, akkers en waterpartijen. De boswachter vertelt onderweg allerlei leuke weetjes over de natuur en over het water in de beken. Deze excursie is gericht op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Start om 14.00 uur, de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro, donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Info en online reserveren: www.glk.nl/excursies