Lens Arnhem verhuist van de Steenstraat naar de hoek Nieuwstraat en Turfstraat.
Lens Arnhem verhuist van de Steenstraat naar de hoek Nieuwstraat en Turfstraat. Foto:

Lenzenspecialist verhuist van
Steenstraat naar Nieuwstraat

ARNHEM - Na ruim 30 jaar betrekt Lens Arnhem een ander pand. Het iconische pand op de kop van de Steenstraat bood door de ongelukkige indeling niet voldoende mogelijkheden. Op de nieuwe locatie, op de hoek van de Nieuwstraat en de Turfstraat, is alles gelijkvloers. Dat biedt meer mogelijkheden. 

Lens Arnhem is al tientallen jaren dé specialist op het gebied van gewone en medische contactlenzen. Lens Arnhem heeft echter de ambitie om op veel meer gebieden dé specialist te worden. Denk daarbij aan een onderwerp wat heel actueel is, namelijk Myopie-controle, het remmen van de achteruitgang van de sterkte bij kinderen door middel van lenzen en/of brillenglazen. Lens Arnhem is hard op weg op dat gebied een leidende positie in te nemen.

Op het gebied van oogmeten houdt Lens Arnhem zich naast de traditionele standaard metingen ook bezig met Fixatie-disperatie metingen, waar de samenwerking tussen de ogen extra gemeten wordt. Dit kan een oplossing zijn voor kijkproblemen die niet opgelost kunnen worden door alleen maar de sterkte te meten.

Op de nieuwe locatie is meer ruimte voor brillen en is een stille ruimte gemaakt, inclusief geluidscabine, voor het aanmeten van hoortoestellen. Lens Arnhem heeft dan een compleet aanbod. Alles voor ogen en oren.

Tijdelijk gesloten

Tot en met zondag 27 maart is Lens Arnhem geopend op de Steenstraat 2. Van maandag 28 tot en met donderdag 31 maart is Lens Arnhem gesloten. Vanaf vrijdag 1 april bent u welkom op de nieuwe locatie op de hoek van de Nieuwstraat en de Turfstraat.

Lens Arnhem, Nieuwstraat 3 Arnhem, tel. 026-44 21 421, meer informatie op www.lens.nl


Nieuwe muziek voor Goede Week

ARNHEM - Smart is een gezamenlijk project van het Arnhemse ensemble Septime en het Nijmeegse vocaal ensemble Consorte. Geïnspireerd door de madrigali spirituali van Carlo Gesualdo da Venosa uit 1611 zijn zij op zoek gegaan naar muziek voor de Goede Week van hedendaagse componisten. 

De ensembles brengen muziek voor de periode voorafgaand aan Pasen ten gehore van de Gelderse componisten Berry van Berkum, Nico Huijbregts, Andries van Rossem en Lucas Wiegerink. Elk van de componisten koos één van de zes-stemmige Tenebrae Responsories van Gesualdo als inspiratiebron. Naast de nieuwe partituren voor kamerkoor en instrumentaal ensemble klinken de bijbehorende composities van Gesualdo.

De concerten zijn op zaterdag 2 april in de Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg 96 in Nijmegen; donderdag 7 april  in de Koepelkerk aan het Jansplein 60 in Arnhem en vrijdag 8 april in de Grote kerk aan de Kerkstraat 32 in Velp. Steeds om 20.30 uur. Entree: 20,00 euro, CJP 10,00 euro. Reserveren: info@septime.nl..

Alfred Hitchcock komt tot leven

ARNHEM - De Engelse acteur Pip Utton kruipt zaterdag 2 april in de huid van de Britse regisseur Alfred Hitchcock. Deze bijzondere voorstelling is te zien in het Posttheater Arnhem. Hitchcock is 30 jaar na zijn dood nog steeds een icoon onder meer door zijn films ‘Psycho’ en ‘The Birds’. Utton kroop eerder in de huid van onder ander Charlie Chaplin en Einstein. Utton is als geen ander in staat om bijzondere, historische figuren tot leven te wekken op het toneel. Hij transformeert in fascinerende persoonlijkheden en grijpt je bij de keel. Aanvang 20.30 uur, kaartverkoop via de website www.posttheater.nl.