Wethouder Ronald Paping (midden), Henri Schimmel (links) en John de Beijer (rechts) brengen samen een toost uit
Wethouder Ronald Paping (midden), Henri Schimmel (links) en John de Beijer (rechts) brengen samen een toost uit Foto: Thea van den Heuvel Fotografie

Feestje voor toekomstige bewoners Westhof in wijk Schuytgraaf

Algemeen

ARNHEM -  In december 2021 is gestart met de bouw van 65 woningen van het project Westhof, gelegen in de Bolderbuurt in de nieuwe wijk Schuytgraaf in Arnhem. Afgelopen vrijdag hebben de toekomstige bewoners elkaar voor het eerst ontmoet tijdens een ‘ontmoet-je-nieuwe-buren-feestje’.  

De kopers werden op de bouwlocatie feestelijk welkom geheten door wethouder Ronald Paping, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Giesbers Ontwikkelen en Bouwen. Na een kort woord door de wethouder werd de champagnefles ontkurkt en hebben de toekomstige bewoners een glazen fles met een persoonlijke boodschap in de kruipruimte van hun nieuwe woning gelegd. Tegelijkertijd konden de toekomstige bewoners en alle projectbetrokkenen onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kennismaken.

Ronald Paping, wethouder Wonen van de gemeente Arnhem: “Wat een mooie wijk wordt Schuytgraaf! Dat zie je ook weer aan deze buurt, de Westhof. Je woont aan de rand van de stad én aan de rand van de natuur. Duurzame woningen met vrolijke kleuren in Scandinavische stijl. Gebouwd met duurzame materialen, zonder gasaansluiting, goed geïsoleerd, comfortabel. En voor verschillende doelgroepen. Dat is immers onze opdracht de komende jaren: voldoende woningen bouwen voor verschillende doelgroepen. Ook dit project draagt daar aan bij.”

Divers woonaanbod

Westhof is het laatste deelgebied in de Bolderbuurt. Er komen woningen voor 65 huishoudens: 34 koopwoningen voor gezinnen, 8 levensloopbestendige woningen voor ouderen en 23 betaalbare huurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen die via BPD Woningfonds worden aangeboden. Naar verwachting worden alle woningen in 2022 opgeleverd. Meer informatie over de huurwoningen: www.hureninschuytgraaf.nl.

Henri Schimmel, ontwikkelingsmanager bij BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: “Met dit plan in de populaire wijk Schuytgraaf spelen wij in op de toenemende woningbehoefte in de regio Arnhem-Nijmegen. Volgens recente onderzoeken zullen dat 50.000 tot 60.000 woningen zijn tot 2040. Voor de koopwoningen was veel belangstelling en deze waren snel verkocht. De verwachting is dat de verhuur van de huurwoningen vanuit ons BPD Woningfonds ook voorspoedig zal verlopen.”

John de Beijer, directeur Giesbers Ontwikkelen en Bouwen: “We zijn trots om met deze mooie mix van woningen voor verschillende doelgroepen weer een nieuwe, duurzame impuls aan de woon- en leefkwaliteit van Schuytgraaf te kunnen geven, wederom in fijne samenwerking met BPD. Onze insteek is altijd om plannen met toekomstwaarde te realiseren, zodat ook generaties na ons er nog lang van kunnen genieten.”

Schuytgraaf 

Schuytgraaf wordt ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd. In deze nieuwe wijk, gelegen ten zuidwesten van Arnhem, worden circa 6.750 woningen gebouwd in 27 buurten. Schuytgraaf onderscheidt zich van andere nieuwbouwwijken, doordat alle buurten een eigen karakter hebben. Dit zorgt voor variatie in woningen en straten. Bij de ontwikkeling is zo veel mogelijk rekening gehouden met aanwezige bomen, paden en sloten.

De buren ontmoeten elkaar op de kavels van hun toekomstige woningen.
Westhof in vogelvlucht.