Klaartje Koorn, lijsttrekker CDA Arnhem.
Klaartje Koorn, lijsttrekker CDA Arnhem.

CDA Arnhem – voor een echt veilige stad

'Het CDA gelooft in de kracht van de inwoners'

ARNHEM - "Arnhem is een echte stad, en steden kennen veiligheidsproblematiek. En toch vinden wij het als CDA niet acceptabel dat we op veiligheidsgebied vaak in de verkeerde lijstjes staan", aldus Klaartje Koorn, lijsttrekker CDA Arnhem.

"Het aantal mensen in Arnhem dat aangeeft zich soms onveilig te voelen in de eigen wijk is te hoog. Op teveel plekken voelt het 'niet pluis'. En de cijfers over ondermijning in verschillende Arnhemse wijken zijn schokkend. We zijn blij met de aandacht die burgemeester Marcouch sinds zijn aantreden aan dit thema schenkt en de investeringen in de veiligheidsaanpak. Maar er moet meer gebeuren." 

"Zeker in wijken waarin mensen zich onveilig voelen staan wij voor extra uitgaven voor leefbaarheid en veiligheid. Het voorbeeld van de Stadsmarinier in het Spijkerkwartier verdient navolging. Daarom pleiten wij voor ‘Gele Strijders’ – mensen die doorzettingsmacht hebben, budget krijgen en zo leefbaarheidsproblemen direct kunnen oplossen. Niet langer bureaucratische procedures op het gemeentehuis, nee, de Gele Strijders krijgen een direct lijntje met de burgemeester en lossen ergernissen in de wijk duurzaam op!"
"Belangrijk is wel: veiligheid is iets van ons allemaal. Natuurlijk, de gemeente, politie en BOA's zijn belangrijk in de bestrijding van criminaliteit. Maar het begint dichtbij huis, in de eigen straat en wijk. Het CDA gelooft in de kracht van de inwoners. Daarom willen we de komende jaren investeren in buurtpreventieteams. Alleen door Arnhemmers echt te betrekken, maken we onze stad veilig. En creëren we een omgeving met mensen die zich kunnen ontwikkelen en willen bouwen aan de toekomst van Arnhem."