Vanaf 1 april is kasteel en park Rosendael weer geopend van dinsdag tot en met zondag.
Vanaf 1 april is kasteel en park Rosendael weer geopend van dinsdag tot en met zondag. Foto: JAN

Start nieuw seizoen voor kasteel en park Rosendael; vrijwilligers gezocht

ROSENDAAL - Vanaf 1 april is kasteel en park Rosendael weer geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid door het kasteel dwalen of een rondleiding boeken.

Na bijna 700 jaar onafgebroken bewoond te zijn geweest geeft kasteel Rosendael bezoekers nog steeds een mooi beeld van hoe er op een kasteel werd geleefd. Bezoekers kunnen de gratis IZI.Travel app downloaden en lezen over de vertrekken in het kasteel en de collectie die er te zien is. Rondlopen op je eigen tempo en de sfeer proeven van een bewoond kasteel. Vanaf april is het door de week en op vaste tijden in het weekend weer mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding. Tijdens de rondleiding krijg je een uitgebreid verhaal te horen over de graven en hertogen die hier hun residentie hadden en zie je een paar kamers die je niet op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Een overzicht van alle activiteiten en mogelijkheden vind je op de website www.glk.nl/rosendael.

Vrijwilligers

Kasteel Rosendael kan niet zonder vrijwilligers. Voor de nieuwe openstelling zoekt kasteel Rosendael vrijwilligers, onder andere gastvrouwen/-heren en rondleiders. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar: rosendael@glk.nl.