Een netsportveld.
Een netsportveld. Foto:

Arnhemse leerlingen
openen nieuw netsportveld

ARNHEM - In aanloop naar het WK Volleybal voor Vrouwen 2022 helpt provincie Gelderland mee om op ruim 30 locaties in Gelderland een netsportveld aan te leggen. Het eerste netsportveld in Gelderland is vrijdag 11 maart geopend in Arnhem door scholieren van de Lea Dasbergschool samen met sportgedeputeerde Jan Markink en wethouder Jan van Dellen. 

In januari lanceerde de provincie Gelderland de subsidieregeling voor netsportvelden, om zo buiten sporten te stimuleren. "Buiten voetballen kan in veel wijken al, maar er zijn bijna geen openbare plekken waar je buiten kan volleyballen of tennissen", legt sportgedeputeerde Jan Markink uit. "Dat willen we veranderen, want buiten sporten en bewegen is gratis, leuk en kan altijd."

De reden dat er buiten bijna geen plekken zijn om te volleyballen is dat een net makkelijk kapot gaat, bijvoorbeeld door vandalisme of het weer. Het metalen net is verstelbaar en dus geschikt voor allerlei verschillende sporten. Bijvoorbeeld volleybal, badminton, tennis en voetvolley. 
In totaal worden in aanloop naar het WK Volleybal voor Vrouwen in september 2022 meer dan 30 netten in Gelderland geplaatst. Daarvoor stelde de provincie 100.000 euro beschikbaar.