Doe mee aan Wandelen voor Water

Eerste gezinseditie; gratis bezoek aan Watermuseum

ARNHEM - Wil jij je inzetten voor schoon drinkwater voor kinderen wereldwijd? En ben je geïnteresseerd in het thema water? Doe dan op zondag 15 mei mee aan Wandelen voor Water - dé interactieve sponsorloop bij het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Je kan met je gezin geld ophalen voor schoon drinkwater voor schoolkinderen in Oeganda en Tanzania én je alles leert over water. 

Wandelen voor Water de gezinseditie is een collectieve sponsorloop waarbij gezinnen tijdens een feestelijke, interactieve dag geld ophalen voor schoon drinkwater voor schoolkinderen in Oeganda en Tanzania. Tijdens dit uitje voor het hele gezin wandelen gezinnen door het Sonsbeekpark. De route is in totaal 6 kilometer lang. En het bijzondere is: langs de route is er allerlei gaaf en leerzaam vermaak. Met als klap op de vuurpijl een gratis bezoekje aan het Nederlands Watermuseum. 

In de weken vooraf aan het event gaan de gezinnen thuis aan de slag met het digitale programma gepresenteerd door Dieuwertje Blok en Eva Cleven. Met leuke en toegankelijke opdrachten, experimenten én video's. Zo leren ze alles over het thema water en krijgen ze tips over hoe ze sponsoren kunnen vinden. 

De gezinseditie van Wandelen voor Water wordt mogelijk gemaakt door Simavi en het Nederlands Watermuseum in samenwerking met verschillende partners. Zondag 15 mei wordt een feestelijke dag voor het hele gezin: vol muziek, workshops, interactieve proefjes, een wandeling en een gratis bezoek aan het Nederlands Watermuseum. Opgeven voor deze dag kan via gezinnen.wandelenvoorwater.nl.