V.l.n.r. Xavi Radecke, Arnhemmer Mika Dillisse en Cesc Pieterse (Foto: Thomas Bakker)
V.l.n.r. Xavi Radecke, Arnhemmer Mika Dillisse en Cesc Pieterse (Foto: Thomas Bakker) Foto: Thomas Bakker

Arnhems karttalent wint Grand Prix

ARNHEM - In aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen, dat binnenkort weer van start gaat, vond afgelopen weekend de Grand Prix van Zwolle plaats. Tijdens de nagebootste Formule 1-race gingen 80 jonge karttalenten de strijd met elkaar aan tijdens een vrije training, kwalificatie, rijdersparade, sprintrace en hoofdrace. In de categorie Rocky F2 behaalde Mika Dillisse uit Arnhem de meeste punten. 

Na afloop van de rijdersparade kregen de jonge karttalenten een medaille uitgereikt. “Voor jonge karttalenten is een race als de Grand Prix van Zwolle een eerste stap naar een carrière als toekomstige Formule 1-coureur”, aldus Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle. "Doordat Kartcentrum Zwolle een outdoor kartbaan is en de karts op het asfalt nog sneller gaan, beleeft men nog beter het echte Formule 1-gevoel. Echt karten doe je buiten; een Formule 1-race wordt immers ook niet binnen gereden”, aldus Snoek. "Het was een puur genot om naar deze inspirerende jonge talenten te kijken. We hebben zowel de onervaren én ervaren kartcoureurs zien genieten." 
"Doordat Max Verstappen vorig seizoen wereldkampioen is geworden, is karten populairder dan ooit. Heel veel kinderen dromen ervan om de nieuwe Max Verstappen te worden."