Arnhemmers kunnen samen met Meer
Bomen Nu kleine boompjes gaan oogsten

ARNHEM - Meer Bomen Nu verzamelt in de gemeente Arnhem samen met vrijwilligers duizenden zaailingen afkomstig uit natuurgebieden en gemeenteparken om deze vervolgens gratis weg te geven aan boeren en burgers die bomen willen planten. 

In het hele land groeien jonge boompjes en struiken op plekken waar ze geen kans hebben. Zo ook in Arnhem. Ze staan te dicht op elkaar, te dicht bij het pad, op een bouwlocatie, op een locatie met te weinig licht of op en andere plekken waar ze weinig tot geen kans hebben uit te groeien tot een volwassen boom. Door deze zaailingen te verzamelen en weg te geven, krijgen ze op een andere plek een betere kans.

Rondom Arnhem is de afgelopen winter geoogst in de bossen rondom Schaarsbergen en andere gebieden, dit met toestemming van de gemeente Arnhem of boswachters. Veel inwoners hebben geholpen met het verzamelen, bundelen en vervoeren van boompjes. De provincie Gelderland betaalt mee aan de organisatie. 

Veel jonge boompjes zijn inmiddels weggegeven maar de gemeente wil graag dat nog meer Arnhemmers de kans krijgen om hun tuinen te vergroenen. Arnhemmers die de komende weken willen helpen met oogsten van bomen in de bossen kunnen zich aanmelden als vrijwilliger via meerbomen.nu/ik-doe-mee/ikwilhelpen/

Wethouder Bouwkamp: "We kunnen niet om de klimaatverandering heen. We hebben last van meer hete zomers, meer wateroverlast en de natuur staat onder druk. Het is daarom ontzettend belangrijk dat we als stad de biodiversiteit versterken. Naast klimaatadaptieve maatregelen en reductie van CO2 zorgen we zo dat Arnhem ook in de toekomst die mooie groene stad blijft."