Bob Roelofs, lijsttrekker van Arnhem Centraal.
Bob Roelofs, lijsttrekker van Arnhem Centraal. Foto:

Lijsttrekker Arnhem Centraal: 'Ook na de verkiezingen met inwoners in gesprek blijven'

ARNHEM - Bob Roelofs (65) is lijsttrekker van Arnhem Centraal. Samen met zijn partij pleit hij voor meer betrokkenheid van de Arnhemmer tijdens de gemeenteraadsverkiezing in maart.

"Ik vind het vooral belangrijk dat mensen gaan stemmen, op welke partij is een tweede. Je moet vooral kijken naar wat partijen gedaan hebben, wat ze beloven is altijd makkelijk. Waarom Arnhem Centraal een goede optie zou zijn is omdat het de enige echte lokale partij is in de stad. Die ook nog eens bestuursverantwoordelijkheid heeft genomen en altijd werk heeft gemaakt van mensen er meer bij betrekken. Dat blijven we doen!”

Arnhem Centraal noemt zichzelf 'niet links, niet rechts, maar eerlijk en open'. Waarom? “Dat is een bewuste keuze geweest. De grote partijen zijn hun achterban kwijtgeraakt. De kiezer heeft dus aangegeven dat ze meer politici willen die dichter bij hun stad staan en niet denken 'wij laten ons af en toe leiden vanuit Den Haag'."

Na de verkiezingen wilt u samen met de Arnhemmers een samenlevingsakkoord opstellen. Hoe ziet u dat voor zich? "Als je verkiezingen hebt, kun je dingen beloven maar je moet de samenleving na de verkiezingen ook de mogelijkheid bieden om te zeggen waar bij hen de speerpunten liggen. Bijna alle partijen hebben goede ideeën in hun verkiezingsprogramma staan maar waar is draagvlak voor? Wij gaan gesprekken organiseren om te praten over belangrijke thema's en hoe Arnhemmers hun samenleving willen zien. Je moet het nooit alleen doen. Je moet het als een soort tweede natuur hebben dat je altijd de mensen erbij betrekt. Je kan als gemeenteraad zeggen ‘we hebben u gehoord, maar wij hebben anders besloten.' Maar die mening moet wel gehoord worden. Het zou zonde zijn die deskundigheid niet te gebruiken, dat past ook in het beeld van mensen altijd serieus nemen.” 


Afbeelding