Straatcoach, politie, burgemeester en handhavers voor wijkpost Veilig Malburgen. (Foto Mark Lauriks)
Straatcoach, politie, burgemeester en handhavers voor wijkpost Veilig Malburgen. (Foto Mark Lauriks) Foto:

'Open deur voor voorstellen uit de wijk'

Opening nieuwe wijkpost Veilig Malbergen in De Drieslag

ARNHEM - In Winkelcentrum de Drieslag is onlangs de nieuwe wijkpost Veilig Malburgen geopend. De komende vijf jaar is de wijkpost op de Middelgraaflaan 8a werkplek voor zowel wijkagenten als handhavers en straatcoaches en fungeert als vraagbaak voor inwoners en ondernemers. 

De omwonenden en ook de ondernemers van winkelcentrum de Drieslag hebben gevraagd om de wijkpost. "Hard nodig", vertelt burgemeester Ahmed Marcouch. "Want ook al werkt het hier goed en hebben winkeliers en andere ondernemers al nauw contact met elkaar, toch valt er nog veel te winnen aan verzorging en aandacht." Marcouch wijst op een gure hoek, zwervende blikjes en een kapotte deur. En ook wil hij heel graag af van rondhangende lugubere gasten die jongens ronselen voor handel, katvangen en andere klusjes die hen chantabel maken. "Van kwaad naar erger; zo diep gevaarlijke kringen in, dat zij daar de rest van hun leven spijt van krijgen."

“De neerwaartse spiraal van criminaliteit en verloedering hebben wij hier gelukkig weten te keren, nu is het zaak hier met onze neus bovenop te zitten. Het gaat helpen dat de politie, handhavers en straatcoaches onder één dak werken, met een open deur voor voorstellen uit de wijk."

Ook de medewerkers van Team Leefomgeving komen werken op de wijkpost. Wijkwethouder Ronald Paping: “In Malburgen wonen veel mensen in armoede, soms al generaties lang. Aan de ene kant helpen we inwoners met geldproblemen, maar ook zetten we ons in voor een betere wijk. Zoals in winkelcentrum de Drieslag, waar we leegstand oplossen en werken aan betere winkels. Ook zetten vrijwilligers zich hier in voor een schoon winkelcentrum en organiseert Ruimtekoers mooie evenementen.”

"Met deze Wijkpost Veilig Malburgen zijn politie, veiligheid en leefbaarheid nabij, maar ook welzijn en wijkzaken", constateert Marcouch. "U kunt hier zo binnenlopen en uw verhaal vertellen. Over criminaliteit en overlast, over schoonhouden en repareren. Het Wijkteam draagt een belofte, aan en ván ons allemaal. De belofte om ons nog meer in te zetten voor de Drieslag als belangrijk winkel- en ontmoetingsgebied."

De wijkpost Veilig Malbergen is open maandag 16.00-18.00 uur, woensdag 09.30-13.00 uur en vrijdag 10.00-14.00 uur.