Groot onderhoud aan A50; vijf weekenden dicht tussen Apeldoorn en Arnhem

ARNHEM - Rijkswaterstaat start in het weekend van 4-5-6 maart met de eerste fase van het groot onderhoud aan de A50 tussen knooppunt Beekbergen en knooppunt Waterberg in de richting van Arnhem. 

Vanaf het weekend van 4 maart is dit gedeelte van de A50 vijf achtereenvolgende weekenden afgesloten voor verkeer. Het verkeer moet rekening houden met forse hinder, omleidingen en extra reistijd van meer dan 30 minuten. "We vervangen het asfalt op de A50 tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg. Daarnaast voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan bermen en we vervangen of vernieuwen de vangrail als dat nodig is."

De A50 tussen knooppunt Beekbergen en knooppunt Waterberg in de richting van Arnhem is 5 weekenden afgesloten tussen vrijdagavond 20.00 en maandagochtend 05.30 uur. Het gaat om de weekenden 4-7 maart, 11-14 maart, 18-21 maart, 25-28 maart en 1-4 april.

Het verkeer wordt omgeleid vanaf knooppunt Beekbergen via de A1, de A30 en de A12. De extra reistijd bedraagt meer dan 30 minuten. De omleidingsroute staat met borden langs en boven de weg aangegeven.

Advies aan weggebruikers

·Vermijd tijdens de werkzaamheden de A50 tussen knooppunten Beekbergen en Waterberg.
·Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie en pas zondig uw reis hierop aan.
·Houd rekening met extra reistijd.
·Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs en boven de weg.

Vervolg groot onderhoud 

De volgende fase van het groot onderhoud A50 staat gepland vanaf vrijdag 5 augustus: vanaf die dag tot en met maandag 22 augustus is de A50 tussen de knooppunten Waterberg en Beekbergen in de richting Apeldoorn gedurende 16 dagen volledig afgesloten.

Dan volgen in september en oktober een aantal weekendafsluitingen van de A50 tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg in de richting Arnhem.

"Om de snelwegen kwalitatief op niveau te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken."

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A50 op www.rijkswaterstaat.nl/GOA50beekbergen-waterberg. 

Of kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).