Deze sportievelingen volgen een mountain trail. (Foto: sportpoint74)
Deze sportievelingen volgen een mountain trail. (Foto: sportpoint74) Foto: sportpoint74

Start nieuwe mbo-opleiding Buitensport

Buitensport instructeur en Buitensport coördinator

VELP - Vanaf schooljaar 2022/2023 biedt Yuverta mbo Velp twee opleidingen aan in de richting van buitensport. In beide opleidingen staan sport, de mens en natuur centraal. Afgestudeerden kunnen na deze opleiding aan de slag als gekwalificeerde medewerkers in de outdoorbranche.

Yuverta mbo Velp biedt vanaf komend schooljaar de opleidingen Buitensport instructeur (niveau 3) en Buitensport coördinator (niveau 4) aan. De rode draad in beide opleidingen is het begeleiden van buitensportactiviteiten zoals mountainbiken, klimmen, kajakken, boogschieten en survivalparcoursen in binnen- en buitenland. 

De focus ligt op kwaliteit en veiligheid. Het verschil tussen de opleidingen is dat Buitensport instructeur studenten opleidt om groepen te begeleiden en ervoor zorgt dat mensen op een veilige en leuke manier buitensporten beoefenen. Bij Buitensport coördinator ligt de nadruk op het coördineren van activiteiten en de aansturing van de instructeurs die groepen begeleiden.
“Gekwalificeerde buitensportmedewerkers zijn een vereiste voor veel bedrijven in de outdoorbranche”, vertelt Sander Filippini, docent buitensport. “Samen met de branche zijn daarom deze opleidingen ontwikkeld. We hebben daarbij gekeken welke competenties in het werkveld nodig zijn."

"Zo is het belangrijk dat studenten jaarrond inzetbaar zijn. Daarom leren de studenten over aanleg en onderhoud van het buitensportterrein en faciliteiten, natuurbehoud en duurzaamheid. Ook het inventariseren van terrein en materialen, wet- en regelgeving en het opstellen van buitensportprogramma’s staan op het programma.”

Kennismaken met de opleidingen kan tijdens een meeloopdag of op de open avond op donderdag 24 maart. Beide opleidingen worden ook bij Yuverta in Geldermalsen en Helmond aangeboden, op deze scholen kun je ook kennismaken. Bekijk alle kennismakingsmomenten op Yuverta.nl/kennismaken. 

Aanmelden voor beide opleidingen kan via yuverta.nl. Vragen over de opleiding kunnen gesteld worden aan de betreffende vestigingen: mbo.velp@yuverta.nl.