Afbeelding

Buurthuis de Oosthof is huiskamer voor de buurt

ARNHEM - Aan de Kinderkamp in Presikhaaf staat tussen de planten, bloemen en struiken van de buurttuin een gezellig en gastvrij buurthuis. Het is iedere werkdag open van 09.00 tot 16.30 uur. De beheerder Frans schenkt koffie en ontvangt iedereen die hier binnenkomt. Het terras is ’s zomers heerlijk om te zitten en te genieten van de prachtige tuin, die door vrijwilligers wordt onderhouden.

De Oosthof heeft een gezellige huiskamer die altijd open is, vooral voor inloop voor de buurt. Je kunt hier afspreken met een bekende, of gewoon een kopje koffie komen drinken. Je zou hier ook een eigen haakclubje kunnen beginnen, of gaan zitten kaarten. Elkaar ontmoeten is belangrijk.

Activiteiten

Daarnaast zijn er twee zalen die verhuurd worden aan onder andere de Zonnebloem, Rijnstad, AVA (de videoclub), RSVV. Ook zij organiseren activiteiten waaraan buurtbewoners kunnen meedoen. 

Het buurthuis is door subsidies van de gemeente en samen met vrijwilligers van de onderhoudsgroep enorm opgeknapt en duurzamer gemaakt.

Koersbal en jeu de boules 

José is bestuurslid en buurtbewoner. Ze vertelt enthousiast: “Samen met de andere bestuursleden en met heel veel vrijwilligers proberen we vooral veel buurtbewoners te activeren om langs te komen en mee te doen met activiteiten. Zo kun je op vrijdagmiddag om de 14 dagen gratis koersbal spelen. Iedereen kan mee doen. Buiten wordt op woensdagmiddag door een groepje jeu de boules gespeeld." 

"We doen op 12 maart mee met NLDoet, waar we met veel vrijwilligers de buitenruimtes van de Oosthof gaan opknappen. Op vrijdagavond 25 maart hebben we weer een pubquiz en in mei willen we een grote actie op ons terrein organiseren waaraan alle buurtbewoners mee kunnen doen. En iedere eerste zondag van de maand is inloopmiddag.”

Buurthuis de Oosthof, Kinderkamp 9 Arnhem, tel. 026 - 3619873, info@deoosthof.com, www.deoosthof.com

Buurthuis de Oosthof