Afbeelding
Foto:

Cluster van zorgondernemingen in Presikhaaf

ARNHEM - In Arnhem kunnen bewoners voor steeds meer zaken terecht in het plaatselijke winkelcentrum. Zo vind je er naast winkels bijvoorbeeld ook steeds meer zorggerelateerde diensten. 

Op 20 januari opende SHO een nieuw diagnostisch centrum in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem. Ook vestigde zich hier een GGD pop-up vaccinatie locatie. Aan de oostkant van de stad, in winkelcentrum Presikhaaf, wordt een bloedbank geopend door Sanquin. De centra veranderen zodoende in multifunctionele ontmoetings- en verblijfplaatsen waar bezoekers voor een scala aan diensten en producten terecht kunnen. 

De consument van vandaag legt meer dan ooit de focus op gezondheid en lifestyle. We zijn bewuster bezig met voeding, beweging, vitaliteit en ons uiterlijk. De Wereldhave centra in Nederland anticiperen op deze trend en veranderen in multifunctionele ontmoetings- en verblijfplaatsen. Zo ook in Arnhem, waar in de centra Presikhaaf en Kronenburg steeds meer zorggerelateerde ondernemingen gevestigd zijn. 
In Presikhaaf vinden bewoners een nieuw bruisend middelpunt van de wijk. Waar vroeger alleen kledingwinkels en supermarkten in het centrum te vinden waren, kan men er tegenwoordig ook terecht voor horeca en sportfaciliteiten. Met de opening van een tandarts, mondhygiënist, diëtist en laserkliniek in het afgelopen jaar is Presikhaaf daarnaast ook een plek om aan je gezondheid te werken geworden.

Nu heeft ook Sanquin een bloedbank toegevoegd aan dit 'health cluster', gelegen op het buitenplein ter hoogte van de COOP en Mert Markt. Eind februari opent er tevens een corona sneltest locatie aan de buitenzijde van het centrum, ter hoogte van bushalte Keulse slag.

Asset Manager Mark van Dongen: “Bewoners van het verzorgingsgebied hebben steeds meer aanleiding om ons vernieuwde centrum te bezoeken. En als ze er zijn, staat het bezoek niet langer louter in het teken van consumeren. Het gaat om ervaren, ontmoeten, geïnspireerd raken én om te werken aan een betere en gezondere versie van jezelf.”

Combinatiebezoek

Presikhaaf heeft qua look-and-feel en qua functionaliteit al een hele transformatie ondergaan. Met de toevoeging van zorgfuncties, maar ook met de komst van bijvoorbeeld een sportschool, buurtcentrum, cluster van verswinkels of een ‘The Point' servicepunt waar een heel scala aan facilitaire diensten te vinden is, wordt een bezoek aan het centrum een efficiënt combinatiebezoek.