Steun bij rouwverwerking en eenzaamheid

ARNHEM - Mensen die alleen zijn of iemand hebben verloren, kunnen vaak wel een steuntje in de rug gebruiken. Vaak durven mensen die in een rouwproces zitten of zich eenzaam voelen niet om ondersteuning te vragen of anderen met hun problemen lastig te vallen. Vrijwilligers van Humanitas Samen Sterker kunnen ondersteuning geven. 

Het project Humanitas Samen Sterker is voor iedereen die zich eenzaam voelt of iemand verloren heeft, ongeacht leeftijd, levensverhaal of leefomstandigheden. Humanitas Samen Sterker is vriendschappelijk huisbezoek en biedt een luisterend oor bedoeld om sociaal isolement te voorkomen of te ondersteunen bij rouwverwerking.

Het uitgangspunt van Samen Sterker is dat vrijwilligers op grond van hun eigen ervaring en scholing mensen ondersteunen bij het weer zelfstandig oppakken van hun leven. In de periode van maximaal een jaar ondersteunt een vrijwilliger door middel van bezoek aan huis de deelnemer de regie over zijn of haar leven weer zelf in handen te nemen. Naast huisbezoek wordt ook groepsgewijze ondersteuning aangeboden.

Wilt u zelf ondersteuning of weet u iemand die ondersteuning nodig heeft bij eenzaamheid en/of rouwverwerking, neem dan contact op. Ook vrijwilligers worden uitgenodigd deel te nemen aan het project. 

Voor meer informatie neem contact op met algemeen coördinator van Samen Sterker Humanitas Rijn IJssel Marjolijn Dieben, tel. 06-57290576 of stuur een e-mail naar  marjolijn01humanitas@gmail.com.