Ali Deniz (links) in de cafetaria aan de Volkerakstraat.
Ali Deniz (links) in de cafetaria aan de Volkerakstraat.

Arnhems cafetaria-keten De Gastronoom begon in 1960 in Presikhaaf en telt nu al zes vestigingen

ARNHEM – In Arnhem de bekendste cafetaria: De Gastronoom. Begonnen in 1960 met een vestiging aan de Volkerakstraat. De friet en de snacks waren en zijn nog steeds geliefd bij de Arnhemmers. Zo zelfs, dat er nu zes vestigingen van De Gastronoom zijn. En daarbij hoeft het niet te blijven, aldus eigenaar Ali Deniz.

En wat nu zo aardig is: er zijn vestigingen, die elk op zich een eigen specialiteit kennen. De Gastronoom aan de Volkerakstraat is befaamd om de Vlaamse Friet, net als de cafetaria van De Gastronoom in Velp aan de Hoofdstraat. 

Houtskoolgerechten

Houtkoolgerechten van de grill en pizza’s vind je op de menukaart in de Kronenburgse vestiging. Ook in De Gastronoom aan de Middachtensingel 145 vind je gerechten van de grill. Hier is het zelfs heerlijk genieten voor grotere groepen, want het restaurant telt 80 tot 100 zitplaatsen.

Afhalen of bezorgen

De populariteit van De Gastronoom is mede te danken aan de home-made snacks uit eigen keuken. Neem de gehaktbal, de bamibal, de schnitsels tot zelfs aan de frikandel toe! Afhalen kan in elke vestiging. 
Bezorgd wordt er vanuit de cafetaria’s aan de Hommelstraat, Kronenburgpromenade en Middachtensingel. Binnen niet al te lange tijd kan er op de eigen website de bestelling worden geplaatst.

Zelf een eigen zaak?

Droom je van een eigen zaak of wil je graag een leuke baan? “Wij zijn altijd geïnteresseerd in mensen, die graag langdurig willen werken. Ga je graag met mensen om? We werken bij De Gastronoom met een leuk enthousiast team en bieden een loon dat hoger ligt dan de horeca-cao. Laat maar weten als je interesse hebt!”

“Misschien wil je wel een eigen zaak. Of heb je al een cafetaria, maar je wilt als franchiser een De Gastronoom-cafetaria gaan runnen? Geïnteresseerd? Stuur me dan eens een email met je gegevens." Dat kan via info@degastronoom.com.

AED bij De Gastronoom

Eigenaar Ali Deniz is nu sinds 2005 de eigenaar en staat met De Gastronoom midden in het Arnhemse leven. Hij wil graag wat terugdoen naar de gemeenschap. Daarom laat hij bij elke zaak van De Gastronoom een AED-apparaat aan de gevel plaatsen. Bereikbaar voor iedereen. 

Een AED is een draagbaar apparaat en kan bij een hartstilstand met een schok het hartritme herstellen en zo kun je een leven redden. Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. “Ook krijgt het personeel hierin een speciale training.”

De Gastronoom Johan de Witlaan 51, tel. 026-8404007.
De Gastronoom Volkerakstraat 4-6, tel. 026-3614500.
De Gastronoom Hoofdstraat 238 Velp, tel. 026-3823517.
De Gastronoom Middachtensingel 145, tel. 026-3796357.
De Gastronoom Hommelstraat 56, tel. 026-3835981.
De Gastronoom Kronenburgpromenade 6, tel. 026-3033150.