Afbeelding
Foto:

Stadsboerderij Presikhaaf: niets zo leuk én leerzaam als de boerderij

ARNHEM - De boer een handje helpen, dieren aaien, kriebelbeestjes zoeken in het speelbos, een ritje op de trekker. Er zijn maar weinig plekken zo leuk en leerzaam als de boerderij. “Dat weten we bij Natuurcentrum Arnhem maar al te goed. Daarom doen we iedere dag ons stinkende best om van Stadsboerderij Presikhaaf een echte beleefboerderij te maken”, vertelt medewerker Susanne Reuling. “Hier valt van alles te leren, te zien en te ontdekken over het boerenleven en waar ons eten vandaan komt.” Vrij entree.

Op Stadsboerderij Presikhaaf wordt in álles rekening gehouden met de natuur. De boerderij wordt namelijk biologisch beheerd. Dat betekent dat het voedsel er duurzaam geproduceerd wordt; rekening houdend met mens- dier én natuur. “We laten graag aan bezoekers zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid. Het gebruik van groene stroom bijvoorbeeld of het afkoppelen van regenwater. Op die manier hopen we mensen te inspireren er thuis ook mee aan de slag te gaan”, aldus Reuling.

Stadsboerderij Presikhaaf heeft ook een boerderijwinkel vol (h)eerlijks, lokaal en direct uit de natuur. Naast gezonde en lekkere voedingsmiddelen krijg je tips om zelf gezond te koken en duurzaam te leven. En ben je op zoek naar een leuk cadeautje? In de winkel is van alles te vinden.
Hutten bouwen, nestkastjes maken, op Toer met de Boer… op het programma staan leuke activiteiten zoals op 13 april een groots Lentefeest. www.natuurcentrumarnhem.nl