Afbeelding
Foto:

Verkooptopper Mazda CX-5 nóg verder vernieuwd

ARNHEM - De nieuwe CX-5 is te bewonderen in de showroom van Mazda Jansen Arnhem, dé Mazda-dealer voor Arnhem en omgeving. Met meer keuzemogelijkheden, een rijkere uitrusting en aantrekkelijke prijsstelling weet ook deze vernieuwde CX-5 het succes van de krachtige en complete SUV van Mazda door te zetten.

De grootste vernieuwing aan de CX-5 is dat alle uitvoeringen zijn voorzien van een vernieuwd design. Een nieuwe voor- en achterbumper, nieuwe grille en nieuw velgdesign. Ook de verlichting is visueel aangepast, met onder andere vernieuwde dagrijverlichting. De achterlichten zijn prominenter aanwezig en sluiten beter aan bij het KODO-design van de nieuwe producten.

Verbeterde geluidsdemping

Naast het vernieuwde design krijgt de CX-5 onderhuids tal van kleine updates. De reeds uitstekende geluidsdemping is verder verbeterd, voor meer comfort is de structuur van de stoelen aangepakt, de benzine-automaat met AWD heeft een off-road rijmodus en de afstelling van de andere rijmodi is verder verfijnd. Uitvoeringen die zijn uitgerust met i-Activ AWD profiteren bovendien van een offroadmodus. Dat geldt zowel voor de Skyactiv-G (benzine) van 194 pk automaat als voor de Skyactiv-D (diesel) van 184 pk automaat.

Twee laadhoogtes

Daarnaast is de opbergruimte onder de laadvloer efficiënter ingedeeld en heb je voortaan twee laadhoogtes. Op sommige versies heb je zelfs een laadvloer met aan één zijde tapijt en aan de andere zijde een beschermende vuil- en waterbestendige kunststof.

Ook nieuw is de fileassistent (Traffic Jam Assist) in combinatie met de automatische versnellingsbak.

De CX-5 blijft beschikbaar met twee benzinemotoren van 165 of 194 pk en een dieselmotor van 184 pk. De 165 pk benzinemotor is beschikbaar als handgeschakelde zesversnellingsbak of tegen een meerprijs van 3.000 euro met zestraps automaat. De 194 pk benzine- motor en 184 pk dieselmotor zijn altijd gekoppeld aan automaat en beschikbaar in 2WD of 4WD.

De vernieuwde Mazda CX-5 heeft nog altijd zijn onmisbare trekkracht van 1.800 tot 2.100 kg, ideaal voor het trekken van een caravan of paardentrailer. De standaarduitrusting van de vernieuwde CX-5 is voorzien van nieuwe 17-inch lichtmetalen velgen, LED-dagrijverlichting en een vernieuwde kofferbakinrichting dat resulteert in meer liters bagageruimte (550liter, toename van 73liter).

De Mazda CX-5 is er in drie uitvoeringen: Newground, Sportive en Signature. De prijslijst van de Mazda CX-5 begint bij 36.490 euro voor de voorwielaangedreven Skyactiv-G 165 met handbak.

Mazda Jansen Arnhem, Vlamoven 28, Arnhem; tel. 026 - 3648888, 
www.jansenarnhem.nl